04 Mayıs 2024

KEBAP VE LAHMACUNA DENİZDEN RAKİP ÇIKTI

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Gaziantep'te balık satıcıları satışların da bu nedenle istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Havaların soğumasıyla satışların artacağını kaydeden balıkçılar geçen yıl satışların aynı ayda daha yüksek olduğunu söylediler.

haber/Photo_1674634120488.jpg
KIŞ AYININ VAZGEÇİLMEZ MENÜSÜ
Kış ayının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan protein deposu balık havaların soğumasını bekliyor. Hava sıcaklığının Ocak ayı olmasına rağmen yüksek derecede seyir ettiğini savunan balık satıcıları satışlarında bu nedenle ağır ilerlediğini söylediler. 
"HERKES BALIK YESİN DİYE FİYATLARI DÜŞÜRDÜK"
Karataş'ın ünlü Balıkçılarından Ali Güngen yağışın olmaması nedeniyle satışlarında istenilen düzeyde gerçekleşmediğini söyledi. Ancak eskiye oranla Gazianteplilerin balığa olan tutkusunun giderek arttığının altını çizen Güngen, herkes balık yesin diye fiyatları da neredeyse yarı yarıya indirdiklerini söyledi. Gaziantepli vatandaşların genelde hamsi tüketimi yaptığını ifade eden Ali Güngen, sözlerine şöyle devam etti;
 
BALIKÇILAR HAVALARIN SOĞUMASINI BEKLİYOR
"Havaların sıcak geçmesi nedeniyle satışlarımızda istenilen düzeye henüz ulaşmış değiliz. Ancak şubat ayı gibi havaların soğumasıyla ümit ediyoruz ki geçen yıl yaptığımız satış oranını yakalayacağız. Gazianteplilerin balığa olan ilgisi her geçen yıl yükselmekte. Genelde hamsi tüketimi yapan hemşerilerimizin diğer balık çeşitlerine de ilgisi giderek artıyor. Gaziantepliler artık kebap ve lahmacun kültürünün dışına çıkarak protein ve omega deposu balığı da severek tüketiyorlar. Birbirinden leziz ve taze balık çeşitlerimizi görmeleri için herkesi Karataşta Bağlar Başı Sağlık Ocağı karşısında bulunan iş yerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
- HABER MERKEZİ -