05 Mayıs 2024

Medyum Kapadokya Mehmet Gaziantep'te...

KENDİNİZLE YÜZLEŞİN... Türkiye’de ‘Kapadokya Mehmet’ olarak tanınan ve 36 yıldır medyumluk yapan Mehmet Çalhan Gaziantep’e gelerek seanslara başladı.

haber/Photo_1683477510604.jpg

FALCILIK DEĞİL YÜZLEŞME

Alaçatı Ustaeller Cafe'de seanslara başlayan Medyum Mehmet, sizlere kendinizle yüzleşme fırsatı veriyor. Geçmişten geleceğe tüm gerçeklerinizi size sunan Mehmet Çalhan, 7’den 70’e herkesin ilgi odağı oldu. ‘Ben kahve veya tarot falına bakmıyorum. Öyle şeylere de inanmam’ diye sözlerine başlayan Mehmet Çalhan, ‘Ben gelenlere falcılık yapmıyorum.Yüzleşme yapıyorum. Seansa girenleri de konuşturmuyorum. Yüzleşerek geçmişten geleceği kendilerini anlatıyorum. Seanslar bir dakikada sürebiliyor, 30 dakikada. İşimi yaparken taviz vermem. Seansa girerken bildiğimi söylerim. Seansta konuşturmam. Bakarak anlatıyorum. Kimseyi dinlemiyorum. Karşımdakine bakarak onu anlatıyorum’ dedi.

ALLAH’IN VERDİĞİ BİR YETENEK

Mehmet Çalhan, Mardin’de dünyaya geldiğini ve 10 yaşında itibaren babaannesinden bu  yeteneği aldığını söyledi. Mersin ve İstanbul’da medyumluk yaptığını da belirten Mehmet Çalhan, Gaziantep’te Alaçatı’da medyumluk yapmaya başladı. Medyumluk yeteneğini ve neler yaptığı ile ilgili bilgiler veren Çalhan, ‘Allah’ın verdiği bir yetenek. Bilmek kötü. Çok güzel anılar yaşadı. Mersin’de 20 yılda 90 bin insane baktım. Orada bir tanesi de dönüp ‘Mehmet abi bunu da bilemedin’ demedi. Medyumluk yüzleşme aslında. Görüp biliyoruz. Anında hissediyoruz. 30 saniye yetiyor. Bazen soruyorlar 3 harfli misiniz? Öyle birşey yok. Allah’ın verdiği bir yetenek’ şeklinde konuştu.

ŞOK OLUP GİDİYORLAR

Medyum Mehmet, seanslara gelenlerin şok olarak ayrıldığını söyledi. Fanlarının olduğunu ve onların sürekli geldiğini belirten Çalhan, ilk defa gelenlerin büyük şoklar yaşadığını söyledi.

Çalhan, ‘Çok sayıda kişiye nikah şahitliği yaptım. Çoğu kişinin beklemediği insanların tıp kazanmasını, 8-10 yıl çocuğu olmayanları ve artık olmayacak denilen kişilerin çocuklarının olacağını söyledim ve çıktı. Şu anda Gaziantep’teyim. Alaçatı’ya özel geldim. Ben hiç bir şeye bakmıyorum. Yüzleşmenin en büyük özelliği birebir konuşuyoruz. O anda gelen bir şey. Konuşurken biliyoruz. Kağıt kalemim var. Gelenler hiç bir şey anlatmıyor. Benimki yüzleşme. Gelirseniz sadece bir nefes alırsınız, arada bir evet-hayır dersiniz şok olur gidersiniz. Söylediklerim karşısında şok oluyorlar. Hatta ambulans bile çağırdık’ diye konuştu.

KAPADOYKA MEHMET OLARAK BİLİRLER

Mersin’de ilk olarak bu işe başladığında kafeteryası olduğunu belirten Çalhan, ‘Kafeterya isminden dolayı beni Kapadokya Mehmet olarak tanıdılar. Geçmişe baktığımda yüzde bir dahi sorun olmadı. Sevenlerimiz çok. Sevmeyen tabi olur. Duymak istemediğini duyamayanlar bizi sevmez. Ama bizim en büuyük özelliğimiz yüzleşme. Neyse ona göre konuşuyoruz. Şu anda yüzde 1 bile sorun olmadı’ ifadelerini kullandı.

HAYATINDA UNUTMADAĞI ANISI

Gelen müşterilerinde yaş sınırı olmadığını dile getiren Çalhan, Son zamanlarda 30 yaş üstü gelmeye başladı. Kadınlar ön planda. Erkekler de çok geliyor. Birebir baktığımız için sorun olmuyor. Seyansta kimseyi almıyoruz, bire bir bakıyoruz. Herkesin özeli vardır. Şunu da keşke bilmesem dediği oluyor. Tabi ki Allah'tan başka geleceği kimse göremez. Ancak bana babaannemden kalan bu yeteneği doğru kullanmaya çalışıyorum. Bir gün bir kadın geldi. Yanındaki gelen kadın da 14 yıllık müşterim. Seansa girdik. Kadına baktım ve kanser olduğunu söyledim. Daha 38 yaşında. Kansersin dedim. 2012 yılının Şubat ayında gelmişti. Ona 8 Şubat’ı söyleyemedim. Dedim ki kadına ben hayatımda ilk defa böyle oldum. Sana geçmişi söyledim yarını söyleyemedim. Sonra yanında gelen kadın geldi ve bunda bir şey var dedi. Sonra gittiler. Ertesi gün geldi, abi nasıl bildin o kadını gömdük dedi. Hayatımda unutamadığım bir sahne idi’ dedi.

YILLAR SONRA GÖRÜP TEŞEKKÜR EDİYORLAR

Hayatında medyumlukla ilgili iyi kötü birçok anısı olduğunu dile getiren Mehmet Çalhan, ‘Bir gün yanıma bir profesör geldi. Birine aşık olmuş. Karşılık alamamış. Mesleği bırakacağım dedi. Bana geldi. Ben onu ikna ettim ve görevine devam etti. 10 yıl sonra biri arkadan omuzuma dokundu. Beni tanıdın mı dedi. Sonra söyleyince hatırladım. Bana teşekkür etti. Yeni bir hayat kurmuş. Çocukları olmuş. Sen olmasan hayatım kararacaktı. Sen aldın hastaneye götürdün dedi. Çocuğunun adını da Mehmet koymuş. Güzel şeyler bunlar’ diye konuştu.

BİN GELİN DAMAT YANIMA GELMİŞTİ

Mersin’de kafeteryası varken, en az bin çiftin düğün günü yanına geldiğini belirten medyum Kapadokya Mehmet, ‘Sevgili iken yanıma geliyorlar. Onlara evlenecekleri tarihe kadar veriyorum. O tarihte evlenen bin çift düğün günü yanıma geldi. Yani insanlar söylediklerimin doğruluklarını görünce teşekküre geliyorlar. Bir sürü çiftin nikah şahidi oldum’ ifadelerini kullandı.