27 Nisan 2024

'UGEF' BOMBA GİBİ GELİYOR...

haber/Photo_1556912708030.jpg

Daha önceki adı Uluslararası Gastronomi ve Eğitim Derneği olan 'UGED' 14 dernekle güçbirliği yaparak Uluslararası Gastronomi Federasyonu 'UGEF' adını aldı. 

Ünlü aşçı Mehmet Kaplan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında federasyon olan UGEF, böylece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk ve tek federasyonu oldu.

MEHMET KAPLAN MÜJDEYİ VERDİ

UGEF Başkanı Mehmet Kaplan, Gastronomi şehri Gaziantep için de büyük projelerin hazırlandığı müjdesini verdi. Kaplan, yaptığı özel açıklamasında şunları söyledi. 

"UGEF olarak hedeflerimiz oldukça büyük. İlk başarımızı Dünya Aşçılar Birliğinin üyeliğini alarak başladık. Genel Merkezimiz İstanbul Avcılar'da ancak biz Türkiye'nin ve Dünyanın dört bir yanındayız. Tüm Avrupa ülkeleri ile yemek yarışması, jürilik ve organizasyonlar üzerine sözlesmelerimizi imzaladık. Tabi Avrupa'da da Gazişehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

AVRUPALI AŞÇILAR GAZİANTEP'E GELİYOR

Dünya Aşçılar Birliği tarafından Master Şeflik belgesi verilen Mehmet Kaplan, " UGEF Uluslararası üyeliğini almıştır. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun.

Yine Türkiye'nin de 20 büyük ilinde Gaziantebimizin yöresel kültürünü en iyi şekilde tanıtıp yemek yarışmaları, ve en iyi organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra 2 yıldır üzerinde çalıştığımız iki projemizi de hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi Gaziantep'te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası yarışması. 50 ülke milli takımları Gaziantep'e gelerek yarışacaklar. Yarışmalara ayrıca yıldız şefler ve öğrenci kardeşlerimizde katılacaklar. UGEF olarak başta aşçı millilerimiz olmak üzere hepsine başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. 

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP