18 Mayıs 2024

"GİDİŞAT TV EKRANLARINDA’Kİ GİBİ TOZPEMBE Mİ?"

Gidişat iyi mi? Bilemem ama son günlerde ardı ardına işlenen kadın cinayetleri ve her önüne gelenin eline silah bıçak, sopa alıp ortalığa çıkmasına bakıldığında ülkemiz Texas ı aratmaz oldu. Esrarcısı bir taraftan kaçakçısı gaspçısı, hırsızı bir taraftan ister istemez vatandaşın aklına geliyor neler oluyor? Sorusu.

haber/Photo_1640247723710.jpg

Son günlerde artan kadınlara yönelik saldırıların ve bu saldırıların ölümlere kadar varması bir şeylerin ters gittiğini göstermekte. Yaşanan bu olaylar kadınlara kendimizi evimizde dahi güvende hissetmiyoruz algısı yarattı. 

Güzel ülkemiz kültürü, sanayisi, müzeleri, yemekleri, tatlısı, cennet bölgeleri ve fuarları ile anılması gerekirken bakıyorum ’ki haberler ’de ya intiharlar ya cinayetler veya hırsızlık, gasp ve fırsatçılık gibi haberlerle gündeme gelmesi üzmüştür bizleri  

 Emniyet müdürlüğünün özverili çalışmasına gecesini gündüzüne katmasına rağmen uyuşturucu kullanımı ve satıcılığının gaspçılığın hırsızlığın artması ise bir yerlerde bir şeylerin yanlış gittiğini göstermekte. 

Güvenlik güçleri yetersiz mi kalıyor? yada güvenlik güçlerine verilen güçte mi sorun var!!! Yoksa verilen cezalar yetersiz mi?  Orasını bilmiyorum ama dün izlediğim bir filmi anımsatır oldu Kadim ülkem ..  filimin adı kanunsuz şehirdi acaba kanunlar mı? yetersiz o nedenle mi?  insanlar kendi işlerini kendi görme girişiminde bulunuyorlar .. 

Kısacası zaten Kötü giden ekonomi nedeni ile aile yapısı bozulmuş insanların psikolojisi zıplamış. Esnafın, sanayicinin emeklinin eğitimin, yoksulluk sınırının altında yaşayan ASGARİ ücretlinin gidişatı iyi değil pembe tablolar tv ekranlarında kalıyor. Kimse halinden memnun değil… Durum böyle olunca insanlar da insanlıktan çıkıyor sanki …