02 Mayıs 2024

COŞKUN ÇAKIR, BEBEK YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

Coşkun Çakır Bebek henüz 1 yaşında, 7,5 kilo ağırlığında ve SMA Tip-1 Hastası, 34 Milyon TL’yi bulamazsa hayata gözlerini yumacak.

haber/Photo_1673371624524.jpg

Hüseyin ve Elvan Çakır’ın çocukları olan Coşkun Çakır, Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan SMA Tip-1 Hastalığına yakalanmıştır, tedavisinin Türkiye’de olması zor görülen, yurt dışında tedavisi gerçekleştirilmesi gereken bir hastalık türüdür.  

Çakır Bebeğin annesi Elvan Çakır, aslen Gaziantep’li, babası Hüseyin ise Malatyalı. Çakır Bebeğin tedavisini hızlandırmak için Adana’da ev tutan aile Adana Valiliği’ne de müracaat ederek yardım kampanyası başlatıldığını söylediler.

Hüseyin ve Elvan Çakır, maddi imkansızlıklardan dolayı gazetemizi arayarak duyarlı vatandaşlardan yardım taleplerinde bulunup şunları söylediler:“Bebeğimiz 1 yaşında 6 kilo ağırlığında bebeğimize 9. Ayında SMA Tip-2 teşhisi koyuldu. Bizler de bu teşhis sonrası hemen sosyal mecralardan Dubai’de bulunan gen tedavisi için kampanya başlattık. Dubai’deki hastaneden aldığımız teklif yaklaşık 34 Milyon TL. Bebeğimizin bu gen tedavisinde %98 etkili bir şekilde iyileşmesi için bazı kriterler var, bu da 2 yaş 13,5 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Bizler de bu yüzden çok hızlı bir kamparya girişi yaptık. 34 Milyonluk meblağı tek başımıza toplayamayacağımız için siz değerli dostlarımızdan bağış toplamak için sayfamızdan bağış yayınları yapıyoruz, bu şekilde Zorgance Mad adındaki gen tedavisine ulaşmamız için sizlerin yardımına ihtiyacımız vardır. Kasım ayının 2. Haftasında bebeğimiz Spiraz’la denilen SGK kapsamındaki ilacını omurilik sıvısına enjeksiyon olarak aldı, 15 gün içiresinde 2. Doz ilacını da yapılması için doktorlar hızlıca bir tanı koydu. Çünkü hastalığımızın ilerleyişi SMA Tip-1 hızında ilerliyormuş. Bu da bebeğimizin günden güne daha fazla kasının kaybına yol açıyor. Biliyorsunuz yapılan Spinraza İlacı bebeğin iyileşmesini sağlamıyor, sadece kaslarının ölümünü yavaşlatıyor. Çocuğumuz şu anda 7,5 kilodan 6 kiloya düştü, beslenme güçlü çekiyor, yutkunamıyor. Bebeğimizin vakti yok makinelere bağlanmadan elimizden geleni yapmamız lazım, bu da sizlerin destekleri ile olacak. Bizlerin sizlere ihtiyacı var bu savaşı kazanabilmek için desteklerinizi bekliyoruz. İnşallah Coşkun bebeğimiz sizlerin sayesinde kurtulacaktır” dediler.