20 Nisan 2024

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

haber/Photo_1560619719862.jpg

Suriye'den 3 yıl önce savaştan kaçarken kalçasından aldığı mermi sonucu yatağa bağlı halde yaşayan 29 yaşındaki İbrahim Al Ali, yaşam savaşı veriyor. Kalça kısmının büyük bir bölümünün parçalanarak kopması ve tırnaklarının yerinden düşmesi ile yürüyemeyen Al Ali, yetkililerden uzanacak yardım eli bekliyor. 

ASKERİMİZ KURTARDI

Evli ve 1 çocuk babası olan İbrahim Al Ali, Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınmak isterken yaralandı. Türk askerlerinin yardımıyla Hatay Devlet Hastasenine kaldırılan ve bir süre tedavi gören İbrahim Al Ali, daha sonra İzmir'e, İzmir'den de Gaziantep'e geldi. Zorluklar içerisinde yaşama tutunmaya çalışan Al Ali, yaralandıktan sonra hiç birşey hatırlamadığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Ülkemizde yaşanan savaş sonrası Türkiye'ye sığınmak istedim. O zamanlar kızım dünyaya yeni gelmiş ve daha 20 günlüktü. Türkiye'ye geçişim esnasında merminin vücuduma isabet etmesi sonucu resmen hayatım karardı. Ben hiç birşey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda Hatay Devlet Hastanesi'nde buldum kendimi. O gün bugündür ne oturabiliyorum nede yürüyebiliyorum" dedi. 

"BİR AN ÖNCE AYAĞA KALKMAK İSTİYORUM"

Gaziantep'in Şenyurt Mahallesi'nde eşi ve çocuğuyla zorluklar içerisinde yaşamaya çalıştığını anlatan İbrahim Al Ala, mesleğinin fayansçı olduğunu söyleyerek: "Suriye'de yıllardır geçimimi bu şekilde sağladım. Ancak şimdi ayağa kalkamadığım için ne mesleğimi yapabiliyor ne de aileme bakabiliyorum. Son derece zorluk içerisinde ailemle birlikte yaşam savaşı veriyorum. Birleşmiş milletlerden de hiç bir şekilde yardım gelmedi. Buradan Gaziantep Valiliğine bize yardım elini uzatmasını bekliyorum. Tedavi olmak istiyorum. Kimse ülkesinde savaş olsun istemez. O kurşun benim hayatımı adeta zindana çevirdi  mave yatağa mahkum kaldım. Bir an önce ayağa kalkmak ve çalışmak istiyorum" şeklinde konuştu. 

Özel Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP