16 Mayıs 2024

Balık Severlerin Yeni Adresi 'Efe Balıkçılık'

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılık yapan esnafın yüzü gülmeye başladı. Özellikle kış aylarında sık sık sofralara gelen hamsi, istavrit, palamut ve diğer balık çeşitleri tezgâhlardaki yerini aldı.

haber/Screenshot_20191225-142730~2.jpeg

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılık yapan esnafın yüzü gülmeye başladı. özellikle kış aylarında sık sık sofralara gelen hamsi, istavrit, palamut ve diğer balık çeşitleri tezgâhlardaki yerini aldı.Tezgâhlarda birçok balık çeşidi gören vatandaşlar, istavrit ve hamsiyi tercih ediyor. Karataş 1. Bölgede Barbaros Cami civarında faaliyet gösteren Efe Balıkçılık, balığı özleyen vatandaşların talebini karşılamaya çalışıyor.

EFE BALIKÇILIK'TA HAMSİ YOK SATIYOR

Efe Balıkçılık işletme sahibi Ali Güngen, yağışların başlamasıyla birlikte Gaziantepli vatandaşların balığa olan ilgisinin arttığını söyledi. Özellikle Karadeniz hamsisini piyasanın çok altında satışa sunduklarını kaydeden Güngen, "Amacımız Gazianteplilere kaliteli balığı ucuza yedirirerek, kebap şehrinde balık kültürünün de artmasını sağlamak"dedi. 

BALIK SATIŞLARI KIRMIZI ETİ SOLLADI

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte halkın balığa büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Ali Güngen, "İş yerimizdeki balık tezgâhında hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop, alabalık gibi bir çok balık çeşidimiz bulunmakta. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarımız etten daha çok balığa rağbet göstermeye başladı. Balık protein deposu olduğundan kesinlikle sofralardan eksik edilmemelidir" dedi. 

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP