28 Mart 2024

ABD'de 200 Kişide Maymun Çiçeği Virüsü Tespit Edildi

Maymun çiçeği virüsünün insana bulaştığı nadir vakalardan birinin Nijerya'dan dönen bir Teksaslı'da görülmesinin ardından, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), olası virüse maruz kalma şüphesiyle 27 eyalette 200'den fazla kişiyi gözlem altına aldığını duyurdu.

haber/Photo_1626962371822.jpg

Dailymail'de yer alan haber göre; koronavirüs pandemisine teslim olan insanlığın pek duyulmamış virüslerle ilgili endişe verici haber almadığı gün geçmiyor. Bu kez de ayın başında Nijerya'dan ABD'nin Teksas eyaletine dönen bir erkeğin orada maymun çiçeği virüsü kaptığının anlaşılmasının ardından, bu ilk vakayla temaslı 27 eyalette 200'den fazla kişi CDC tarafından müşahede altına alındı. Şimdilik ABD'de bundan başka bir maymun çiçeği virüsü saptanmadığı açıklandı.

Solunum yolu damlacıkları ve beden sıvılarıyla nadiren bulaşan maymun çiçeği virüsüne yakalanan hastayla temaslı kişilerin müşahede altına alınmasında birlikte çalışan federal, eyalet, yerel düzeyde sağlık yetkilileri, bu kişileri 30 Temmuz'a dek takip edecek.

CDC açıklamasına göre Nijerya'nın Lagos kentinden ABD'ye dönen hastaya, 8-9 Temmuz'da Atlanta'da konaklayıp ardından Dallas'a geçtikten bir hafta sonra teşhis konuldu.

Dönüş uçuşunda hastanın 1.8 metre çapında yakınında oturanlar veya aynı tuvalete girenler müşahede altına alınırken, uçak mürettebatı ve hastanın aile üyeleri de virüse maruz kalma ihtimalleriyle ilgili incelemeden geçirildi.