18 Mayıs 2024

Ziraat Mühendisi Ahmet Faruk Demir, Yazıyor ( ANNE )

Sevgilerin en benzersizi, şefkat kokanı, karşılıksızı, fedakâr olanı anne sevgisidir. Bizim için tüm fedakârlıklara katlarak, bizi 9 ay karnında yılmadan bıkmadan taşıyan dünyaya getiren, sevgi kaynağımızdır.

haber/Photo_1608671001999.jpg

Yeni doğan çocuk; Bakıma, korumaya, sevgiye ve şefkate muhtaçtır. Bu küçücük çocuğa bakacak, onun her türlü ihtiyaçlarını, olumsuzluk ve imkânsızlıklara rağmen kendi hayatını dahi tehlikeye atarak koruyacak, büyütecek, yedirip içirecek olan yegâne varlık onu doğuran annedir. Hep verirler, karşılık beklemezler. Kendileri yemezler çocuklarına yedirirler, giymezler giydirirler, içmezler içirirler, uyumazlar uyuturlar, gülmezler ama çocuklarını güldürürler.

ANNE;

Anne demek melek demek, kurtarıcı demek, anne demek her şey demektir. Anne demek birkaç kelimeyle, iki cümleyle anlatılacak bir şey değildir. Anne demek Cennet demektir. Annenin dokunduğu yerde güller açar. İnsanı sevgiye boğan, her daim yanında olan hastalandığında başucundan ayrılmayan, seni sen yapandır. Anne.

Anne koruyucu melektir. Evin temeli, evin ustasıdır. Bize büyük bir hayatı verendir. Anne şefkati vardır ve o şefkat sadece annededir. İnsanın doğru yol rehberidir. Anne bir şey değil, her şeydir. Bu hayatın en güzelidir. Bu dünyada hatta evrende en güzel şey nedir? Deseler anne derim hiç düşünmeden anne bizim için kan damarıdır kalptir, her şeyimizdir var olma nedenimizdir ”

Bir annenin her zaman önceliği bizleri düşünmektir. Mutlu muyuz, yemek yedik mi, üşüdük mü, terledik mi, çok koşup yorulduk mu? Tüm bu soruların ve tabi ki daha fazlasının hiç bir zaman sonu gelmez.

Anne sevgisini peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Cennet annelerin ayağı altındadır” hadisinde daha güzel anlatan, daha fazla mana yüklenmiş, ruh taşıyan bir söz yoktur. Bu nedenledir ki en güzel sevgilerden birisidir, anne sevgisi.

Analar sevgi kaynağıdır. Baktığımız her yerde. Bazen sormuyor değildim kendime, anam babam olmasa ne yapardım? Hayat ne olur? Gülümsemek ne demek bilir miyim? O zaman benim için “acı” olur hayatın diğer adı. Bu koşulsuz sevgi zaman zaman bazı evlatlar tarafından fark edilmiyor.

Hayatta bazı çirkin görüntülere şahit oluyoruz. Annesini, babasını üzen o kişiler annelerinin değerini anladıklarında her şey için çok geç olabilir.

Çocuklarının bakımından temizliğine, eğitiminden yetişip büyümesine ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında anne ve babaların gösterdiği ilgi, alaka ve titizliğin derecesini kelimelerle ifade etmek adeta imkânsızdır.

Annelerimizin, babalarımızın kıymetini bilmeli ve daima onlara hak ettikleri değerin üstünde bir yere koymamız gerekmektedir. Hele ki aramızdan ayrılıp da ebedi âleme göç eyledilerse her duamızda annemiz, babamız olmalıdır.

Özledim be Anam...

Özledim be nur yüzlüm...

Özledim gülüşünü, sesini..

Özlemdim be pamuk Anam..

Özledim yüreğimin sultanı..

Mekanın Cennet Olsun.

Ahmet Faruk DEMİR 

Ziraat Mühendisi