05 Mayıs 2024

"ÜMİT İŞTE BENİMKİSİ"

haber/IMG_20190418_013724_1.jpg

Büyük marketler hayatımızı girdi gireli haftada bir gün hal fiyatı diye gün yaparlar. Müşteri çekmek için.  Gel gör ki değişen pekte bir şey olmaz. Standart bir kaç üründen başka.

Vatandaşın genel tercihi pazarlar olur. Son günlerde gelen duyumlara baktığımda pazarcılarında ürünlerini marketler seviyesine çıkarmış olduğunu üzülerek öğrendim.

Pazar’daki meyve ve sebzeleri anlatmaya hiç gerek yok. Çünkü artık pazara gidip te haftalık gıda maddesi alana rastlamakta mümkün değil. Kiloların konuşulduğu Pazar yerlerinde artık gramlar hakim. 

Memur, İşçi, Emekli, Esnaf ve çiftçinin perişanlığını dile getirmeye defalarca çalıştım. Artık açlık sınırında değil yoksulluk sınırını dahi geçtiğimizi defalarca dile getirdim. Onun için bunları tekrarlamaya hiç gerek duymuyorum.

Hemen hemen her gün Benzine, Mazota LPG ye açıktan, DOĞALGAZ ve ELEKTRİĞE ise GİZLİLEDEN zamlar peş peşe geliyor. 

Neyse konumuza dönelim.

Fakir fukaranın tek rahat gittiği Pazar yerleri vardı. Maalesef ’ki artık vatandaş oralara da gitmeye korkuyor. Nasıl korkmasın ki aldığı maaş yerinde sayarken fiyatların uçuk rakamlara ulaşmış olması tedirgin ediyor garibim asgari ücretliyi emekliyi. 

Yumurtanın kolisi 15-20 TL seviyelerine ulaşmış.

Suçlu marketçi veya pazarcı mı? 

Zinhar bence suçlu tavuklar üçkâğıtçılar artık dolarla yumurtluyorlar hal böyle olunca pazara etkisi ’de fiyatlara yansıyor…  Ya yeşil bibere ne demeli 23 TL olarak yükselişini sürdürürken dolar sana doğru geliyorum diyor !!!   Domatese patatese soğana değinmiyorum dahi bir ozanımızın dediği gibi yiğit muhtaç olmuş Kuru soğana dizeleri her şeyi anlatıyor…

Kim bilir belki de bu halkı düşünen bir yetkili çıkarda bu gidişata Dur der .. Ümit işte benimkisi…