02 Mayıs 2024

UHA Temsilcisi Genç'ten 25 Aralık Mesajı

Uni Haber Ajansı ( UHA ) Temsilcisi Mehmet Genç, Gaziantep'in yüz yıl önce gösterdiği tarihi direnişin ebediyen yaşayacağını ifade etti. Tarihi direnişin ülkedeki kurtuluş mücadelesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ecdadımızdan aldığımızı bu kutsal mirası ebediyen yaşatmak için çalışacağız'''dedi.

haber/Photo_1640382777202.jpg

Mehmet Genç, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında direnişin önemine değinen Genç, ''Ecdadımız tam 100 yıl önce açlık, sefalet ve tüm imkansızlıklara rağmen vatan topraklarını korumak adına belki de dünyada tekrarı bir daha yaşanmayacak tarihi bir destan yazmıştır. Bizlerde her kademe ilham kaynağı olan bu direnişi bugün de aynı heyecan ve gururla idrak etmenin eşsiz mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

DÜŞMANI ŞAŞIRTAN BİR DİRENİŞ

Kentteki direnişin işgalci Fransızları dahi şaşkına uğrattığına ve tüm dünyanın bu direnişten övgü ile bahsettiğine vurgu yapan Mehmet Genç şunları söyledi: ''Gaziantep halkı 11 ay süren tarihin en adaletsiz ve haksız savaşında eşsiz bir savunma yaparak dost düşman herkesin hayranlık ve takdirini kazanmıştır. Gaziantep, bu şanlı savunmada verdiği 6317 şehit ile kahramanlığını, yiğitliğini, gözü pekliğini ve cesaretini bütün dünyaya göstermiş bir şehirdir. Gaziantep Savunmasında bu memleketin evlatları olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. yılını büyük bir gururla ve onurla kutluyor, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."