20 Mayıs 2024

Türkmen Mülteci Umut Dağıtıyor...

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle yaklaşık 10 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen 27 yaşındaki Ahlem Arap, ihtiyaç sahipleri için gecesini gündüzüne katıyor. Türkmen asıllı bir ailenin 9 çocuklarından en büyüğü olan Arap, yetim ve yoksullar için adeta umut oldu.

haber/Photo_1609668560337.jpg

Suriye'deki iç karışıklık yüzünden Gaziantep'e sığınan ve oldukça zor günler atlatan Arap ailesinin en büyük çocuğu Ahlem Arap, yaşadıklarını Gaziantep Haberdar'a anlattı. En büyük hayalinin bir gün okuyarak, kendi ayakları üzerinde durup yoksul ve yardıma muhtaç ailelere yardımcı olmak olduğunu anlatan Arap, bunu başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. 

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunu olan ve üniversiteyi büyük zorluklar içerisinde bitirdiğini kaydeden Ahlem Arap, "Okulumu bitirdikten sonra Mehmet Çolakoğlu Orta Okulunda öğretmenliğe başladım. Okuldan arta kalan boş zamanlarımda yardıma muhtaç insanlara ulaşıp onlara gücüm yettiğince yardımcı olmaya başladım. Rabbim ömür verdikçe de her zaman onlar için mücadele etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.  

Pandemi sürecinde çalışmalarına daha da ağırlık verdiğini söyleyen Ahlem Arap, "Bu süreç elbette geçici. Önemli olan burada birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek dayanışma içerisinde olmalıyız. Hasta olan, evinde yakacak odunu kömürü olmayan, ailelerimize ulaşarak erzak, kira ve yakacak yardımında bulunduk. Yine kirasını elektrik ve su faturasını ödeyemem bir çok ailemiz vardı şükür onlara da ulaşarak bir nebze sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Yine engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunduk.
Hayırsever vatandaşlarımız ile yardıma muhtaç ailelerimiz arasında adeta köprü oluşturuyorum. Yerinde tespit ettiğim yardıma muhtaç aileleri hayır sever vatandaşlarımız ile buluşturarak bir gönül bağı oluşturuyorum.
Bu da beni dünyanın en mutlu insanı etmeye yetiyor. Gün birlik ve beraberlik günü. Şimdi birbirimize daha sıkı sarılmalı, ve bölünüp parçalanmamalıyız." diye konuştu 
 
Özel Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP