05 Mayıs 2024

Saç Tasarımda Son Moda 'Adem Işıklar'

Karataş Mahallesi 1. Bölgede faaliyet gösteren Berber Adem Işıklar, özellikle gençlerden yoğun ilgi görüyor. Farklı ve ilgi çekici saç modelleri ile müşterilerinin beğenisini kazanan Berber Adem Işıklar'da ayrıca cilt bakımı ve lazer epilasyonu da gerçekleştiriliyor.

haber/Photo_1577887072074.jpg

Gaziantep'li vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve müşterilerine uyguladığı saç modelleri ile tam not alan Adem Işıklar, artık erkeklerinde kadınlar gibi saçlarını kestirmeden önce modelini dikkatli ve titizlikle seçtiğini söyledi. 

Artık her yıl ve sezonun erkekler içinde farklı saç ve sakal modellerinin olduğunu anlatan yetenekli berber Adem Işıklar, "Uygun saç şekilleri yardımıyla yüzünüzün güzel kısımlarını öne çıkarabilir ve kusurlu kısımlarını gizleyebilirsiniz. Böylece de size en uygun saç modeline sahip olursunuz.  Örnek olarak yüz genişliği ve uzunluğunuz aynıysa dengeyi sağlamak için yanlarınızı kısa ve üstleri uzun tutmanız gerekir”  şeklinde konuştu. 

"BERBERLİK DEĞİL SANAT YAPIYORUZ"

Gerek kullandıkları farklı ve modern aletleri gerekse yetenekleri ile müşterilerinin ilgi odağı haline dönüşen Berber Adem Işıklar,  Yaptıkları çalışmalara iş gözüyle değil, her bir kişiye ve yüz tipine özel ilgi göstererek aslında sanat icra ettiklerini söyledi.

ADEM IŞIKLAR'DAN YÜZE GÖRE SAÇ TASARIMI ÖNERİSİ 

Saçların yüz tipine uygun olarak kesiminin gerçekleşmesi gerektiğini belirten Işıklar, şunları söyledi:  "Eğer yüz uzunluğunuz ve genişliğini aynıysa kare yüzlüsünüzdür. Ayrıca kare yüzlülerin çeneleri de köşelidir. Kare  yüzlülerin hedefi yüzlerine yuvarlak bir şekil vermeye çalışmalılar. Çok kısa olmayan fakat kısa olan saç uzunluğu bu tür yüzlülere yakışır. Ayrıca saçın dalgalı, kıvırcık olması da yüzün kare şeklini yumuşatır. 

Eğer yüzünüz yuvarlak ise saçınızı geriye doğru yatırmak sizin için iyi bir seçim olur. Bu tür yüzü olanlar yüz şekillerini oval gibi göstermeye  çalışmalılar.  Kaçınmaları gereken saç modelleri yanların hacim içerdiği modellerdir. Yani saçlarının yanları fazla kabarmamalı ve hacimli olmamalıdır. 

Üçgen yüzlü vatandaşlarımız ise geniş bir çene çizgisine, sivri bir çeneye ve dar elmacık kemiklerine sahiptir. Saç  şekilleri ise geniş çene yapısını dengeleyecek şekilde olmalıdır" dedi. 

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP