29 Mart 2024

RENT A CAR'CILAR DERTLİ...

Ekonomide ki yükselmeden etkilenen sektörlerden birisi de araç kiralama işleri yapan Rent A Car firmaları oldu.

haber/Photo_1664698771882.jpg
Gaziantep'in Ordu Caddesi üzerinde bulunan bir çok Rent A Car firması işlerinde ciddi düşüşler yaşadığını söylediler. Geçen yıla oranla bu yılın çok daha kötü geçtiğini kaydeden işletmeciler Otomobil fiyatlarında yaşanan artışın bunda ciddi bir rolü olduğunu kaydettiler. 
ARTAN MALİYETLER ESNAFI ZORA SOKTU
Gaziantep'in önde gelen Rent A Car firmalarından Furkan Rent A Car yönetim kurulu başkanı Suat Dinler, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yaz ayı içersinde Rent A Car firmalarının umduğunu bulamadığını ve sektörlerinde ciddi düşüşler yaşadıklarını belirten Dinler, şunları söyledi. 
"Furkan Rent A Car olarak eski ve köklü bir firmayız. Firmamızın çok sayıda hatırlı ve gönüllü müşterileri var. Yılın belirli dönemlerinde özellikle yurt dışından gelen gurbetçi dostlarımıza Rent A Car hizmeti vererek onların işlerini daha kolay bir hale getiriyoruz. Ancak son zamanlarda Rent A Car esnafı olarak işlerimizde düşüş yaşamaktayız. Bunu artan fiyatlara bağlıyoruz. Herşey gibi otomobil fiyatlarında da ciddi bir fiyat artışı yaşanıyor. Maliyetler oldukça yükseldi ve bizlerde ister istemez bunu kira fiyatlarına yansıtmak zorunda kalıyoruz. Hal böyle olunca da araç kiralamak isteyen vatandaşlarımız kendisini ister istemez geri çekiyor. Artan maliyetler karşısında esnaf olarak bizde oldukça zorlanıyoruz. Fiyatlarımızı en asgariye indirmemize rağmen geçen yıl ki işlerimiz yok diyebiliriz. Esnaf olarak durgun bir yaz ayı geçirdik. İnşaallah en kısa zamanda eski günlerimize dönmeyi umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
"PANDEMİ DAHİ BU KADAR ETKİLEMEDİ"
Pandemi de dahi bu denli bir durgunluk yaşamadıklarını kaydeden Suat Dinler, "Yaşadığımız durgunluk esnafımızı ciddi şekilde etkiledi. Pandemi dönemin de dahi işlerimiz bundan çok daha iyiydi. Esnaf olarak eski günlerimizi arıyoruz. Biz Furkan Rent A Car olarak müşteri memnuniyetini en düzeyde tutmayı ilke edinmiş bir firmayız. Son model araçlarımızla kapıdan alıp kapıya bırakıyoruz. Otomobil ihtiyacı olan tüm müşterilerimizi Furkan Rent A Car'a bekliyoruz" diye konuştu. 
Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP