03 Mayıs 2024

Özlem Canpolat'dan Gazilik Unvanı Mesajı

MHP Gaziantep İl kadın Kolları Başkanı Özlem Canpolat, Antep'e Gazilik Unvanı verilişinin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Canpolat, mesajında şu cümlelere yer verdi;

haber/Photo_1612730320698.jpg

"Gazişehrimizin 100.yılında Dosta güven ,Düşmana korku vermeliyiz .Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazilik ünvanını verirken söyledigi sözü unutmayalım Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnızGaziantep'i değil, Türkiye'yi de kurtardılar." sözlerine anlamını bulan bir destandır. Fransızlar bir türlü işgale muvaffak olamamakta, Antep halkı sınırlı imkânlarıyla karşı koymaktadır.Gaziantep kadın kolları olarak bu anlamlı günde Aziz şehitlerimizi başta  Boyacı camisinde defedilen 83 kadın şehitlerimizi akabinde 6317 şehitimizi şükranla anıyor mekanları cennet olsun."

"Milli mücadelenin yol haritası niteliği taşıyan Gaziantep mücadelesi; Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan gibi 6317 abide kahraman ile destanlaşmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce verilen “Gazi” unvanı ile taçlanmıştır. Birlik ve beraberliğin, azim ve mücadelenin en şanlı, en görkemli örneğini 11 ay boyunca sergileyen Gaziantep, bunun yalnızca o günün zor şartlarından kaynaklanmadığını; bir olunduğunda iri olunduğunu, azim ve kararlılığa çalışkanlık eklendiğinde şehrin ve ülkenin büyümesine çarpan etkisi yaptığını bugün en güçlü biçimde göstermektedir. Gazilik ünvanı, ülkemize Milletimize bir kere daha hayırlı olsun."