06 Mayıs 2024

Nurdağı'nda Seçimlere YRP'den İtiraz

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık yarışını 51 oy farkla kaybeden Yeniden Refah Partisi sayımlarda hata olduğu gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna itiraz etti.

haber/Photo_1712078486342_4.jpg

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde AK Parti Adayı MEHMET YILDIRIR 9 bin 687 oy ile birinci olurken, YRP adayı Hasan Dilek ise 9 bin 636 oy ile ikinci oldu. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız Nurdağı’nda olmayan vatandaşlara oy kullandırıldığını ileri sürerek Seçim kuruluna itiraz etti.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız yaptığı açıklamada “ Vesayet altında olan 173 vatandaşımız kanuna aykırı olarak oy kullandırılmıştır ve bu oyların geçersiz sayılması gereken oylardır dedi. Ayrıca  bazı seçmenlerin yurtdışında olduğu halde kendisinin yerine oy kullandırıldığı vatandaşlar tespit ettik ve birçok sandıkta geçersiz oyların sayıldığı tespit edilmiştir ve bundan dolayı seçimleri şaibe karışmıştır.” dedi

Sayımlarda hata olduğunu iddia eden Sedat Yıldız, yazdığı itiraz dilekçesini Nurdağı ilçe Seçim Kuruluna verdi. Nurdağı Adliyesindeki seçim kuruluna itiraz dilekçesini sunan  İl Başkanı Yıldız , tutanakların yeniden incelenerek, oyların tekrar sayılmasını istedi. Ayrıca sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Son olarak yapılan itiraz ile ilgili açıklamada bulunan Av. Serhat Çiçek ilçe genelinde %5,1 oranında geçersiz oy çıktığını ve bu oranın olağandışı bir durum olduğunu ayrıca Nurdağı’da oy kullanılan 105 sandığın bazılarında %15-20 oranında geçersiz oylar olduğunu bu oyların bir kısmının Yeniden Refah Partisi’nin oyları olduğunu yine 7 sandık tutanağında doğrudan usulsüzlük tespit edildiğini ve bu sandıklarda da yeniden sayım yapılması için itirazda bulundukları dile getirdi. Son Av. Serhat Çiçek seçmenin iradesine sahip çıkacaklarını ve Nurdağında seçim sonucunun mutlaka değişeceğini belirtti.