29 Mart 2024

Neşet Uçar'dan, Vali Davut Gül'e Sert Tepki

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar’dan Vali Gül’e sert tepki; Atatürk’ün memleketinde Atatürk’e hakeretten sabıkalıları ödüllendirip, Atatürk’e duyulan özlemi şiir ile ifade edenleri cezalandıramazsınız!

haber/Photo_1636801983455.jpg

Chp Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar “Yıkın Heykellerimi” şiirine idari soruşturma başlatılmasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Şiirin yıllardır her 10 Kasım’da ve milli bayramda okunduğunu söyleyen Uçar;” Yıkın Heykellerimi şiiri orta yerinden kırpılarak çarpıtılıyor, Gaziantep Valisi de bu maksatlı provokasyona ortak oluyor. Vali Davut Gül bu yanlıştan derhal vazgeçmelidir.” dedi.

Uçar’ın açıklaması şöyle;

“10 Kasım Atatürk’ü Anma günü törenlerinde Vicdan Ahmet Güner Ortaokulunda görev yapan bir eğitim emekçimizin Ulu Önder Atatürk’e hitaben yazılan “Yıkın Heykellerimi” adlı şiiri okuması  nedeniyle Gaziantep Valiliği tarafından idari soruşturma başlatılmış ve konu Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla “insanların inancını, yaşam tarzını, kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir”  şeklinde kamuoyuna duyurulmuştur.

Yazar ve Şair Süleyman Apaydın tarafından 2000’li yılların başında kaleme alınan Yıkın Heykellerimi şiiri yazıldığı günden bu yana 10 Kasım Anma Törenlerinde, milli bayramlarımızda okunmaktadır. Daha önce icra edilen törenlerde defalarca okunan bu şiirin bir anda soruşturmaya konu edilmesi akıllara durgunluk vermiş ve halkımızın haklı tepskilerine yol açmıştır. Şair eserinde yurttaşlarımıza Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından hitap ederek, osmanlı hanedanı saltanatını hedef almış ve Ulu Önder’in kurduğu Demokratik , Laik Türkiye Cumhuriyetini yüceltmiştir.  Süleyman Apaydın’ın dizeleri bir kısım sosyal medya trolleri tarafından bilerek ve isteyerek çarpıtılmış ve dizeler sanki Yüce Dinimiz İslam’ı hedef alıyormuş gibi sosyal medyada açıkça hedef gösterilerek servis edilmiştir.

10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ü anma gününde öğretmenimiz tarafından okunan Yüce dinimiz İslam’a hakaretle uzaktan yakından ilgisi olmayan, tamamen osmanlı saltanatını hedef alan, osmanlı padişahına kulluğun eleştirildiği eser, orta yerinden kırpılarak çarpıtılmaktadır.

Gaziantep Valiliği başlattığı idari soruşturma ile bu provokasyon girişimine ortak olmuştur. Çok yakın bir zamanda Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyon ile şehrimizde konuşmacı olarak yer bulan Ulu Önder’e Mustafa Kemal ATATÜRK’e hakaretten sabıkalı Mustafa Armağan’ın gelişme çağındaki çocuklarımıza konferans vermesinde dahi hiçbir sakınca görmeyen Gaziantep Valisi DAVUT GÜL, görev yaptığı şehrin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketi olduğunu unutmamalıdır. Gaziantep bir Atatürk şehridir. Gaziantep, Atatürk hakkında ölüm fetvası çıkaranlara karşı Atatürk’ün yanında yer almış, sonuna kadar mücadele etmiş  ve Gazi Meclis tarafından Gazilik unvanı ile onurlandırılmıştır. Gaziantep Valisi Davut GÜL’ün görevi bir kısımda çevreler tarafından maksatlı olarak yapılan bu provokasyonun amacına ulaşmasına engel olmaktır. Bu uydurma soruşturma derhal sonlandırılmalı, bu yanlıştan dönülmelidir.”