17 Mayıs 2024

Lise Mezunları Direksiyon Eğitmeni Oluyor

haber/Photo_1569076242378.jpg

Lise mezunlarına direksiyon eğitmeni olma yolunun açılmasıyla birlikte çalışmalarda hızlandırıldı. Önceki gün konuyla ilgili olarak Palmiye Otel'de toplantı düzenlendi.

Daha önce sadece üniversite mezunlarına yönelik olan direksiyon eğitmenlik branşının lise mezunlarını da kapsamasının ardından Gaziantep'te de düğmeye basıldı. Gaziantep'te çok sayıda sürücü kursu firmasının katılımıyla gerçekleşen toplantıya Türkiye Sürücü Kursları Derneği Genel Başkanı İsmail Yılmaz, yine Türkiye Sürücü Kursları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Davut Aytop ve çok sayıda davetli katıldı. 

İŞSİZ GENÇLERİMİZİN ÖNÜ AÇILDI

Lise mezunlarına tanınan yeni yasa ile istihdama da katkı sağlanılacağı öğrenilirken, eğitmen olmak isteyen kişilere belge verme yetkisi ise C&A Danışmanlık Hizmetlerine verildi. C&A Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Aksu, yeni çıkan kanun ile gençlerin önünün açılacağını ifade ederek şu cümlelere yer verdi: 

"Daha önce sadece Üniversite mezunlarına tanınan direksiyon eğitmenliği yetkisinin lise mezunlarını da kapsaması son derece sevindirici bir olay. İnanıyorum ki böylece bir çok işsiz gencimiz iş bulma imkani yakalayacaktır. Böylece gençlerimizin bu yeni sistem sayesinde önleri de açılmış oldu. Eğitmen olmak isteyen arkadaşlarımız C&A Danışmanlık Hizmetlerine başvurularını yaparak detaylı bilgi alabilirler" dedi.

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP