19 Mayıs 2024

İMO'da Heyecan Dorukta...

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) hafta sonu genel kurulunu gerçekleştirecek. 2201 üyesi bulunan İMO’da mevcut başkan Gökhan Çeliktürk’ün yanı sıra iki aday daha başkanlık için yarışacak.

haber/Screenshot_20200220-151442~2.jpeg

Hafta sonu yapılacak genel kurula Çağdaş İnşaat Mühendis Grubu'nun adayı mevcut başkan  Gökhan Çeliktürk beyaz liste ile katılacak. Meslektaşları tarafından son derece sevilen ve iki dönemdir başkanlık koltuğunu koruyan Celiktürk, Gazeteci Ökkeş İşçi'ye kongre öncesi özel açıklamalarda bulundu. İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk, 4 yıl boyunca kişilere özel imar düzenlemelerine karşı çıktıklarını ancak kent menfaati gözeten projeleri de desteklediklerini ifade etti.

"EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK"

İnşaat mühendislerinin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve inşaat sektörünün zor durumda olmasının meslektaşlarının üzerinde baskılar yaratığını kaydeden Çeliktürk, "Ekonomi düzelmeden de bu işin düzelmesi mümkün değildir. Çözüm siyaset mekanizmasındadır. Ülkemizin yöneticileri ekonomiyi canlandırmaya yönelik kararlar alıp, uygulamalıdırlar. Yönetim kurulu olarak 2016 yılında üyeler ve işverenler arasında köprü vazifesi görmesi amacıyla kurulan insan kaynakları birimimiz iş arayan meslektaşlarımıza yardımcı olmak için yoğun çaba sarf etti ancak sorunun tam çözüme kavuşması ekonominin tam olarak canlanmasına bağlıdır. Son zamanlarda Belediyelerimizde işten çıkarılan meslektaş sayımızın sayısının arttığı, İşçi kadrosunda istihdam eden personellerin sözleşmeli mühendis statüsüne geçmediğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Odamızda yerel seçim sırasında verilen sözlerin tutulmadığı sadece seçim vaadinde kaldığını ama verilen sözlerin takipçisi olacağımızda belirtmek istiyorum" dedi.  

ÇELİKTÜRK, HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

Meslektaşlarının daima yanında olduğunun altını çizen başkan Gökhan Çeliktürk, "Görev yaptığımız süre içerisinde kentimizin ve ülkemizin sorunlarına duyarsız kalmadık. Bunun yanında üyelerimizin mesleki bilgilerini geliştirmeleri, özellikle de genç mühendis arkadaşlarımızın mesleki anlamda yeterli bir donanıma kavuşması için sürekli etkinlikler düzenledik. Güncel ve mesleki konularla ilgili sık sık konunun uzmanlarının katıldığı kurs ve mesleki etkinliklerin yanında, teknik gezilerle de genç meslektaşlarımızın yeni ufuklar kazanmalarına katkı sağlamaya çalıştık. Diğer taraftan üyelerimiz arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla kültür, sanat ve sportif faaliyetlere önem verdik. Üyelerimizi bir arada tutmak istedik. Üyelerimize yönelik İnşaat Mühendisleri Spor kulübü (İMOSPOR) ile Basketbol takımımızı oluşturmuş olup Gaziantep Büyük Erkekler liginde mücadele etmektedir. Ayrıca bünyemizde kurduğumuz Tiyatro kulübü ile meslektaşlarımızın senaryosunu yazdığı tiyatro oyunumuzu önümüzdeki aylarda üyelerimiz ile buluşturacağız" dedi. 

Çeliktürk, son olarak "Seçimlerde üç adayın yarışacak olması demokrasimiz açısından güzel bir durum. TMMOB’ye bağlı odalarda iki yılda bir seçim yapılması, demokrasinin yerleşmesi ve üyelerin sıklıkla bir araya gelmesi açısından son derece önemlidir" açıklamasında bulundu. 

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP