03 Mayıs 2024

Hakan Esen Yazıyor (“GİDİŞAT TV EKRANLARINDAKİ GİBİ TOZPEMBE Mİ?)

Gidişat iyi mi? bilmem ama Son günlerde ardı ardına işlenen kadın cinayetleri ve her önüne gelenin eline silah bıçak alıp ortalığa çıkmasına bakıldığında Gaziantep Texas ı aratmaz oldu. Esrarcısı bir taraftan kaçakçısı gaspçısı, hırsızı bir taraftan ister istemez vatandaşın aklına geliyor Gaziantep’te neler oluyor? Sorusu.

haber/10-33-38-10-26-39-Photo_1593586613220.jpg

Son günlerde artan kadınlara yönelik saldırıların ve bu saldırıların ölümlere kadar varması bir şeylerin ters gittiğini göstermekte. Yaşanan bu olaylar kadınlara kendimizi evimizde dahi güvende hissetmiyoruz algısı yarattı. 

Gazi şehrimiz kültürü, sanayisi, müzeleri, yemekleri, tatlısı, fuarları ile anılması gerekirken bakıyorum ’ki haberlerde ya intihar ya başından veya vücudunun çeşitli yerinden vurulmuş insanlar özellikle kadınların öldürülmesi öldürülen bu kadınların eşleri veya eski eşleri tarafından öldürülmesi aile yapılarının sarstığını göstermektedir.

 Diğer taraftan Gaziantep Emniyet müdürlüğünün özverili çalışmasına gecesini gündüzüne katmasına rağmen uyuşturucu kullanımı ve satıcılığının artması gaspçının hırsızlığın mağduru olmuş vatandaşların giderek artması ise bir yerlerde birşeylerin yanlış gittiğini göstermekte. 

Yakışmıyor Gazi şehrimize !!! 

Güvenlik güçleri yetersiz mi kalıyor? yada güvenlik güçlerine verilen güçte mi sorun var!!! Yoksa verilen cezalar yetersiz mi?  Orasını bilmiyorum ama dün izlediğim bir filmi anımsatır oldu Gaziantep filimin adı kanunsuz şehirdi acaba kanunlar mı? yetersiz o nedenle mi?  insanlar kendi işlerini kendi görme girişiminde bulunuyorlar .. 

Kısacası Kötü giden ekonomi nedeni ile esnafın, sanayicinin emeklinin eğitimin, yoksulluk sınırının altında yaşayan ASGARİ ücretlinin gidişatı iyi değil pembe tablolar tv ekranlarında kalıyor. Kimse halinden memnun değil… Kadınlar koranayı unuttular aca nerde öldürüleceğiz korkusu ile yaşamaya başladır…

 Belediye başkanları güzel işler yaparak bir nebzede olsun vatandaşı rahatlatmaya çalışıyor. Fakat görülen o ki yetersiz kalıyor. Vatandaşlar özellikle ( KADINLAR) kendini güvende hissetmemenin yanı sıra birde ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Varın siz karar verin durumun hangi derecede olduğuna.