04 Mayıs 2024

Hakan Esen Yazıyor (Bu Kentin Ölüleri)

haber/Photo_1610610645466_1_1_1_1_1_1_1_1.jpg

Orman yeşili mezarlıkta yatar, Yaşayanları her gün bön bön griliğe beton duvarlara bakar…Halk otobüsleri (haklı olarak) “konserve” denir; Hafif raylının 69 model vagonları Almanya’dan ithal edilir…Ekmeği zamlıdır, pazarı marketçi ile yarışır ,olan mı? olan vatandaşın cebine olur ..

Hırsızı Osmaniye’den, sigarası kaçak, suyu Maraş’tan gelir. Fıstığına Siirt, baklavasına Selanik, nanik yapar.... Rant işleri ile lüküs hayat, işler gıcırında “yan gel de yat” yeridir. TOKİ ev yapar fakat sosyal donatı yapmayı unutur.. Başkan ve vekiller ise seçimden seçime göz kırpar yersen tabi .. Her okul mutlaka sınav birincisidir, yine de “eğitim eğitim” diye isyan edilir. Virüsten dolayı evde kal denilir fakat elektrik su d.gaz ve mutfak masrafları katlanarak faizlenir.1172 TL destek verilir fakat çekirdek aile en az 4 kişidir açlık değil yoksulluk sınırında yaşamla savaşır... Birileri bir gece de servet harcar diğer taraftan ekmek yiyorsan aç değilsin narası atılır.  Dizileri ahlak yosunudur. Müslümandır ama Din'den uzak din adamları ile doludur...

Huzurlu gösterilmeye çalışılır lakin gülümsemeler maske altında saklıdır.hak eden değil ankarada dayın varsa makam mevki yerlerini işgal edilir halka hizmet hakka hizmet sözcüklerden ibaretttir ..