19 Mayıs 2024

Hakan Esen Yazıyor: Aman Ha, Dua...

haber/hakan köşe_5.jpg

Aman ha deprem olmasın diye dua etmeyi unutmayın. Allah etmesin bir deprem olsa, herkes kaldığı enkazın altında can verir.  Kimse sizi kurtaramaz Bir kişiyi dahi 34 saatte sağ çıkaramayan bir kentin depremde birilerini kurtarması beklenemez…

Deprem doğal afetler için ayrılan bütçe yapılan tatbikatlar verilen konferanslar ve ardı ardına yapılan açıklamalar maalesef ’ki  hepsinin içi boş olduğunu bir kez daha anladık ..

Olası bir depreme veya doğal bir afete ne kadar hazırlıksız olduğumuz ne kadar bilinçsiz olduğumuz bir kez daha gözler önüne serildi. Geçtiğimiz günlerde bitmek bilmeyen AK kent cami inşaatı inceleme sırasında genç ve başarılı mühendis Korkut Küçük Can’ın bulunduğu sırada bir göçük meydana geldi. Tonlarca iskelenin altında kalan genç mühendisi kurtarmak için herkes seferber olurken 34 saat sonra küçük Can’a ulaşılıyor ve  kimi bulunduğunda yaralı olduğunu kimi ise yolda hayatını kaybettiğini açıklarken kimse 34 saate bir cami göçüğün de arama kurtarma işleminin bu kadar uzun sürmesini nedenini tam olarak açıklayamamıştır. Üzülerek söyleye bilirim ki olası bir deprem veya doğal afet olayında arama kurtarma çalışmalarında kimsenin sağ çıkmayacağını yine üzülerek belirtmek isterim. 

Depreme ne kadar hazırlıklıyız sorusuna gelince hiç hazırlıklı değiliz!!! Bu konuda (sıfırız) bunu genç mühendisin hayatı ile öğrendik… 

Bu olaylar için ayrılan o kadar bütçe yapılan tatbikatlar ve açıklamaların içi doldurularak tekrar ele alınmalıdır. Suçlu sorumlu aranması bulunması ceza yemesi genç mühendisi tekrar hayata döndürmeyecektir ama herkesin sorumluların konunun ne kadar ciddi olduğunun farkına varmasını sağlayacak ve bu tür olaylarda daha bilinçli daha donanımlı hareket edilecektir.

 Caminin 7-8 yıl inşaat halinde kalması neden yapılmadığı bambaşka bir sorundur 7-8 yılda yağmur don soğuk sıcak yiyen iskelenin ne duruma geldiği yaşanan vahim olayla gözler önüne serilmiştir… İsteğimiz tekrar böyle üzücü olayların yaşanmaması için yetkililerin daha duyarlı davranmalarıdır. Türkiye’nin en büyüğü değil en güvenli inşaatlarını yapmamız gerekmektedir. 

Allah’ın evinde gösteriş olmaz...

Yüreğimiz yanıyor içimiz acıyor .Birde ailesinin yerine koymak gerekir kendimizi sayın Kemal Küçük Can’a ve ailesine Allahtan sabır  merhum Küçük Can’a Allahtan rahmet dilerim ..Tek duamız  bundan sonra gereken önlemlerin alınması  bir daha  Can’ larımızın gitmemesidir ..