03 Mayıs 2024

HAKAN ESEN / ŞU ZAM’LARI TOPTAN YAPINDA KURTULALIM...

Her gün 2 TL, 1,60 TL, 50 krş. Dalga geçer gibi mazota benzine lpg ye zam yapılıyor !!!... Akaryakıta zam gelince otomatikman sebzeden meyveye kadar aklına gelen her şeye zam geliyor... Marketler etiket değiştirme yarışında derece yapmaya başladılar kendi aralarında… Nereye kadar zam yapacaksınız?.

haber/Photo_1655222191269.jpg

Bunun bir sonu yok mu? Yapıyorsanız bir defada toplu zam yapın sizde kurtulun bizde kurtulalım. Zaten zamlardan dolayı başı dönmüş sarhoş gibi olmuş bu millet. Seçim senaryoları üretilirken bir iktidarın kendi ayağına sıkmaktan bu kadar zevk aldığını yeni gördüm... Yok, tane tane meyve sebze alın.

Yok, askıda ekmek kampanyası yok ucuz ekmek yerleri yeter vallahi yeter... Faturalar ve borç batağında olan bu milletin aklı ile dalga geçtiğiniz yeter… Seçimi değil geçimi düşünen vatandaşa yüz ’de 50 asgari ücrete zam yatık diye ekranlarda hava attığınızdan sonra tüm ürünlere Elektrik su doğal gaz olmak kaydıyla her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Çocukların gelişimi için en önemli besin kaynaklarından olan yumurta süt yoğurt peynir in alınacağı kalmadı.

Artık dur deyin bu gidişata çünkü gittiğiniz yol yol değil aynı yolda yürüyoruz demiştiniz ama yolları ayırdınız birileri sultanlar gibi yaşarken birilerini askıda ekmeğe muhtaç etmeyi kul kabul etse dahi ALLAH kabul etmez... Vatandaş markete manava kasaba pazara dahi gidemez oldu. Sosyal yaşantı zaten lükse girdi. Aile içinde sorunlar çıkmaya başladı. Anlayacağınız mutfakta yangın var!!!

Bir hafta sonu evin reisi dışarı çıkmamak için elli takla atar hale geldi. Çocuklarını alıp bir parka dondurma yemeye götüremez oldu. Gastronomi şehriyiz ya Nohut dürümü 14 TL’ye satılır oldu… Baklavadan fıstıktan bahsetmeyeceğim onlar sultanların sarayların yiyeceği oldu. Pazar arabası artık evin balkonunu süsler oldu. Kiloların konuşulduğu Pazar yerlerinde gramlar taneler hakim oldu. Esnaf perişan çiftçi perişan gençler geleceğinden kaygılı…  Anlayacağınız ağlanacak halimize güler olduk.

Psikolojimiz bozuldu. Bu durum ise her kesime yansıdı asayiş olayları kavgalar arttı. İnsanlarda sabır kalmadı patlamaya hazır baruta döndü…  Hırsızlık olayları çoğaldı ve hırsızlıktan artık utanılmaz hale gelindi... Yetkililerin bir birleri ile  kayıkçı kavgasını bırakıp şöyle yaptık böyle yapacağız laflarını geçip  kalıcı çözümler üreterek icraat yapmaları gerekmektedir…Aksi taktirde toz pembe gösterilen ekonomik toz duman gözükecek...