19 Mayıs 2024

Hakan Esen / Kime Hesap Sorayım?

Siyah saçlarıma aklar düşüren yıllara mı? Gönlümü yoran ayak bastığım yollara mı? Hatır vefa ve aşk ve sevginin sözcüklerden ibaret kaldığına mı? Selamı sabahı unutan dostlara mı? Çınar sanıp yaslandığım kof çıkan dallara mı? İnanmayıp gönlümü eylediğim fallara mı? Boşu boşuna hiç uğruna küsen dillere mi? 65 yaşın ’da emekli olacağını düşünen umutsuz vicdanlara mı?

haber/Photo_1636613539948.jpg

 

Yoksulluk açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verirken onurunu yitirmeyen dik duruşlara mı? Emekli maaşını alpta torununa harçlık veremeyen ihtiyar amcalara mı? Makam, mevki koltuk peşine düşüp ’de geçmişini, bu gününü ve de geleceğini yok eden kraldan çok kralcılara mı? Kardan zarar ederek zarara uğradığını belirtip işçisini kapı önüne koyarak devletten destek bekleyen işverene mi?

Komik bir rakamla işsizlik maaşı alıp kira elektrik su mutfak giderlerini ödeyemeyip kara kara düşünen vatandaşın geleceğe olan ümidinin Karadeniz de batmasına mı? Asgari ücretlinin yaşam sıkıntısı içerisinde çaresizliğine mi? Yoksa ülkede hiçbir sıkıntı yokmuş gibi gösteren TV haberlerine mi? Bir gecede asgari ücret kadar bahşiş bırakan görgüsüzlere mi? ülkede kriz varken insanlar yaşam şartlarının zorlanmasından yakınır iken diğer taraftan bu işi fırsatçılığa karaborsacılığa çevirip fiyatları 10 katına çıkaran Allah’tan Korkmazlara mı?

Toplu taşımada büyüğüne saygı göstermeyen embesil Nesil’e mi?  Yaşlı olduğu için durakta durmayarak geçen şoföre mi? Yolları kendilerinin sana sinyal kolunu kullanmayı öğrenemeyen bazı servis şoförlerine mi? Eğitim eğitim diye haykırılırken eğitime milyarlar ayrılırken diğer taraftan eğitimi ticarete dökenlere mi? Görevli, temizlik sınav kitap parası isteyenlere mi? Görelim Mevla’m neyler neylerse güzel eyler …