27 Nisan 2024

Hakan Esen ( Ev Ödevi )

İlkokula giden minicik öğrencilerin ıstırabı bitmiyor. Kendinden ağır çantaları taşırken çektikleri sıkıntılar yetmezmiş gibi birde ev ödevi denilen evde ders yapsınlar diye verilen ödevler öğrenciden çok anne babaların sorunu hale geldi. O minicik öğrencilere en az 20 sayfaya yakın ev ödevi verilirken öğrencilerin erken yatması gereken saatte maalesef ki ödevle uğraşarak gece yarılarına kadar ders yapmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki yaptıkları dersten de hiç bir şey anlamıyorlar.

haber/Photo_1633417002211.jpg

Eğitim okulda verilir evde tekrarı yapılır diye biliyorduk fakat öyle bir zaman oldu ’ki tam tersi oldu evde eğitim veriliyor ev ödevi altında okulda tekrarı yapılıyor. Umarım Milli eğitim Bakanlığı müdürlüğü ve değerli öğretmenlerimiz o minicik yavrularımızın yaşadığı bu sıkıntıyı gündeme getirir bir çözüm bulurlar.

Diğer yandan bir türlü anlam veremediğim ek kitap istemeleri. Devletimiz zaten kitap veriyor. Neden ek kitap isteniyor? Devletimizin verdiği kitaba güvenilmiyor mu?  Hadi ek kitap istedin. Neden her kırtasiyede yok sadece biz buradan anlaştık buradan alınacaktır deniliyor? Ve Kantinler!  Öğrencilerin birçoğu kantinlerin pahalılığından şikâyetçi… 

Geçim derdinin yaşandığı bu günlerde ebeveynlerden   Zor zekat üç beş kuruş harçlık alıyoruz onu da kantinlerdeki yüksek fiyatlardan dolayı heba ediyoruz yetkililerden biran evvel kantin fiyatlarına bir düzenleme getirilmesini bekliyoruz diyorlar ve dışarda yediğimiz yemek kantinden daha ucuz diyerek sitem ediyorlar ..