09 Mayıs 2024

Gümüşburun İş Merkezi Sakinleri Ölümden Döndü

Uzun süredir yıkılması beklenen Anatolian Hotel için nihayet yıkım kararı çıktı. Kararın hemen ardından yıkım işlemlerine başlanan Hotel'de tedbirlerin yeteri kadar alınmaması ise ölüme adeta davete çıkarıyor.

haber/Photo_1686764069015.jpg
En üst kattan yıkımına başlanan Anatolian Hotel'de kopan büyük taş parçası hemen bitişiğindeki Gümüşburun İş Merkezinin giriş bölümündeki çatısına düştü. Çatıyı delerek zemine çakılan büyük taş parçasının altında kimsenin olmaması ise tek teselli oldu. Büyük bir faciadan kıl payı kurtulan bina sakinleri ise şu açıklamalarda bulundu:
"ÖLÜMDEN DÖNDÜK"
"Yıllardır atıl durumda olan bu otel yüzünden çok sıkıntılar yaşadık. Hotelin yıkım kararının çıkmasının ardından hepimiz çok sevindik. Sadece brandalar ile çevrelenip yıkımına başlanan Hotel'de yeterince yıkım tedbirinin olmadığını söylememize rağmen bugün yaşadığımız olay bizi haklı çıkardı.
Yıkım esnasında üst kattan düşen dev taş parçası hemen binaya giriş yaptığımız kapının üzerindeki çatının üzerine düştü ve çatıyı delerek sert bir şekilde zemine çakıldı. Kimsenin altında olmaması büyük bir şans oldu. Elimiz yüreğimiz de binaya giriş ve çıkış yapıyoruz. İlla birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor. Tedbirsiz bir şekilde yıkımına devam edilen bu enkaz yığını adeta ölüm kusuyor. Bu sorumsuzluğa yetkililerin bir an önce dur demesini bekliyoruz. Resmen ölümden döndük. Bu şekilde bir yıkım asla kabul edilemez"dediler. 
"YETKİLİLER GÖREVİNİ YAPSIN, TEDBİRLER ARTTIRILSIN"
Bir an önce yetkililerin harekete geçerek tedbirlerin arttırılması gerektiğini söylenen Gümüşburun İş Merkezi sakinleri; "Zaten yıllardır bu Hotel yüzünden büyük problemler yaşadık, madde bağımlıları ve hırsızların yataklık eden otelin yıkım kararı hepimizde sevinç yarattı. Ancak bu yıkımın çok daha dikkatli yapılması ve tedbirlerin arttırılması gerekli.
Bugün burada bir arkadaşımız hayatını kaybedebilirdi. Korkularımız devam ediyor. Yetkililerin bir an önce tedbirleri arttırması gerekiyor" şeklinde konuştular. 
 
HABER: ÖKKEŞ İŞÇİ / GAZİANTEP