06 Mayıs 2024

Gaziantep'te Sayım Devam Ediyor. Heyecan Dorukta

Gaziantep'te Yerel Seçim Sonuçlar belli olmaya başladı.

haber/Photo_1711905106592_2.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığında AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'in önde olduğu görüldü. İlçelerde ise Şehitkamil’den gelen ilk bilgilere göre CHP Adayı Umut Yılmaz'ın önde olduğu belirtiliyor.Şahinbey’de ise Mehmet Tahmazoğlu’nun rahat olduğu ama CHP’nin adayı Arkın Bereketoğlu’nun da beklenenden fazla oy topladığı belirtildi. 

Sandıkların sadece yüzde 22,04'ünün açıldığı Gaziantep'te ilçelerde sürpriz bir sonuçlar yaşanacağını ortaya koyuyor. AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in yüzde 51 ile önde giderken en yakın rakibi CHP Adayı Muzaffer Ertürk’ün ise yüzde 35’leri bulduğu belirtiliyor. En büyük sürprizi Oğuzeli’nde Yeniden Refah Partisinin adayı Bekir Öztekin yaptı ve kazanması muhtemel olarak duyuruldu.  Büyükşehir’de Dem ve İyi partinin aksine YRP Adayı Şükrü Yılmaz yüzde 15,99'lık oy oranı ile dikkatleri üstüne çekti.
Bu arada İslahiye’de CHP adayı Okan Öztürk’ün önde olduğu, Araban’da CHP adayı Hüseyin Kılıç’ın yarışı önde götürdüğü, Nizip’te Yeniden Refah ile AK Partinin çekiştiği ama aradan Ali Doğan’ın sıyrılıp kazanabileceği ileri sürülüyor.