25 Nisan 2024

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ, 15 HAZİRAN’DA TAM KAPASİTEYLE HİZMETE AÇILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 15 Haziran’da hizmete açılacak Gaziantep Şehir Hastanesi güzergahında açtığı yaklaşık 4 kilometrelik yeni yolların asfaltlama çalışmasını tamamlayarak, trafik akışına hazır hale getirdi.

haber/Photo_1683730469834.jpg

Tam kapasiteyle 15 Haziran’da vatandaşlara hizmet verecek Gaziantep Şehir Hastanesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hastane ve bölgedeki yeni yol çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı. Ayrıca protokol üyeleri, hastane yetkililerinden çalışmalar çerçevesinde son durum hakkında bilgi aldı, hastanede yapımı tamamlanan bölümleri inceledi.

ŞAHİN: HASTANE YAPIMI SÜRERKEN, BİZ DE ULAŞIM VE TOPLU TAŞIMA MASTER PLANINI ÇALIŞTIK

Başkan Fatma Şahin, hastanenin yapımı sürerken bölgedeki yeni yolların açılmasından tutun da asfaltlamasına kadar birçok çalışmayı eş zamanlı şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Olağanüstü bir gayret ile olağanüstü bir iş çıktı. Ne kadar hızlı, cesaretli ve büyük bir iş yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterebileceğimiz bir işi tamamladık. Biz karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran bir ekibin parçasıyız. Burada yaşanan Covid-19 Salgını şunu gösterdi ki, aldığımız nefesi vereceğimizin bir garantisi yok. Şehir Hastanelerinin kıymetini çok daha iyi anladık. O yüzden Cumhurbaşkanımızın vizyonunu, 85 milyon insanın sağlığını koruyacak alt yapıyı nasıl güçlendirdiğini gösterdi. Bizim şehrimizin de böyle bir hastaneye çok ihtiyacı vardı. Bu bir takım çalışmasıdır. Bugün Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri olarak Şehir Hastanesinin erişilebilirliğini, Çevre Yolu Bağlantısı, karayolları ile girişini ve toplu taşıma ile birlikte tüm şehrin buraya en kısa sürede ulaşımını sağlayacak Ulaşım ve Toplu Taşıma Master Planını çalıştık. Çevre düzenlemesi konusunda çalışmalar yaptık.”

Bugün itibariyle çevre yolundan 10 dakika içerisinde Şehir Hastanesi’ne ulaşılabilecek tüm alt yapının çalışıldığını dile getiren Başkan Şahin, “Bir yıl boyunca ciddi imalat yapıldı, ciddi bir bütçe harcandı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız çok büyük yollar açtı, Kent Estetiği bölümümüz de peyzaj düzenlemeleri yaptı. Bugün Büyükşehir olarak bunu çalışmış olmanın ve bu hastanenin ihtiyaçlarını, lojistiğini sağlamak önemli bir başarı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜL: VATANDAŞ, 15 HAZİRAN’DA KOLAY ULAŞIM İLE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANACAK

Önceki Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise  ‘’1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi çalışmalarında çok önemli bir yol kat ettiklerini ifade ederek, “Hastanede, Gazianteplilere ve bölgeye hizmet edecek 7 hastanemiz bulunuyor. Kadın Doğumdan Çocuk Hastanesine, Onkolojiye kadar birçok hastanemiz mevcut. 1875 Yataklı Dev bir eseri Gaziantep’e kazandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci başından itibaren yakından takip ediyor. Buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük, Amanos Tüneli Projesi dahil olmak üzere kentte devam eden yatırımlarla ilgili görüştük. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesi ve yollar konusunda çalışmalar yaptı. Yerel yönetimler ve Merkezi hükümet birlikte çalıştık. Siyaset bir tarafa, vatandaşımızın sağlığı bizim için önemli. Tüm vatandaşlarımız bu hizmeti alacak, vatandaşın sağlığı, huzuru ve duası için çalışıyoruz. Sağlık bakanımız ve firmalarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Yeni bir hastane olması sebebiyle dünyanın en gelişmiş cihazları da Şehir Hastanesi’nde bulunacak.  Böyle bir hastanenin varlığı tüm vatandaşlarımıza güven veriyor. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi’ni tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Kolay ulaşım ile vatandaşlarımız sağlık hizmetinden faydalanacak.”

Programa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da katıldı.