07 Mayıs 2024

GAGİKAD: "Bu Şehir Kadınların"

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar'ı ziyaret ettiler. Gündeme ve kadın sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulunan Beril Özlem Leylek, Gaziantep'te kadınların daha da ön plana çıkacağını belirtti.

haber/Photo_1654700375578.jpg

Gaziantep'in son dönemlerde parlayan ve büyük çalışmalar yapan kadın sivil toplum kuruluşu GAGİKAD, Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar'ı ziyaret etti. Gündeme ve kadın sorunlarına dair önemli konuların konuşulduğu ziyarette dernek başkanı Beril Özlem Leylek, Gaziantep genelinde ve iş hayatında kadınların daha da ön plana çıkacağını belirtti. Çalışmalarına son sürat devam ettiklerini belirten Başkan Leylek, yapacak daha çok işleri olduğunun altını çizdi. Ziyaret kapsamında GAGİKAD üyelerinden Başkan Beril Özlem Leylek'in yanı sıra Süreyya Kayar, Canan Deliktaş, Özge Özsoy, Duygu Bozkurt, Burcu Elbir, Tülay Kaya, Özlem Öğüt, Meltem Kekeç Özcan, Merve Erkol, Nuırhan Sayar, Nurcan İbili, Melis Sökücü yer aldı.

AMACIMIZ KADINLARIN YÖNETİME DAHİL OLMASI
GAGİKAD Başkanı Leylek, kadınların artık geri planda kalmadıklarını ve bu şehrin artık kadınların olduğunu vurguladı. Başkan Leylek derneklerinin çalışmaları hakkında "Biz yeniden doğuş ekibi olarak kurulalı tam bir yıl oldu. Biz ilk yıl mümkün olduğunca kendi işine sahip kadınları dernek bünyesine kabul ettik. Ve tabi yaparken de kadın istihdamını sağlamayı amaçladık. Diğer yandan amacımız kadınların daha fazla yönetime katılmasını sağlamak olacak. Onları erkeklerle eşit oranda yönetici poziyonuna dahil etmek olacak. Bizim bir yıl içerisinde yaptığımız en büyük çalışma iş arayan kadınları kendi aramızda istihdamını sağlamak oldu. Bünyemizde 60 tane kadın var. Her birine mümkün olduğunca iş imkanı sağlamaya çalıştık" ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK BAŞARIMIZ KADININ YÜKSELİŞİNİ SAĞLAMAK
Kuruldukları günden bu yana 48 kadını işe aldıklarını belirten Başkan Leylek çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Leylek "Dernek olarak en büyük başarımız kadın kamusal alanda yükselişine katkı sağladık. Bunda sosyal medyanın ve yaptığımız çalışmaların duyulmasının büyük katkısı oldu" ifadelerini kullandı. Kadınların kendi kimlikleriyle topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Leylek "Kadınları kendi kimlikleriyle duyurmaya çalışıyoruz. Bizler isimleri olmayan kadınların isimlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Birilerinin karısı veya kızı olarak değil birey olarak kadını yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi.

KADINLAR SOSYAL HAYATTA YER BULAMIYORLARDI
Kadınların yeteri kadar kamusal alanda görülmediğini belirten Başkan Leylek, kadınların alın teriyle öne çıktığını duyurmak için böyle bir dernek kurduk dedi. Leylek "Kadınlar yeteri kadar sosyal hayatta yer alamıyorlardı. Yeteri kadar kurumlarda önemli pozisyonlarda yer alamıyorlardı. Kendi alın teriyle ve emeğiyle bir yerlere gelmiş ve para kazanan kadınlar kendilerini kamusal alanda gösteremiyorlardı. GAGİKAD bu durumu göz önünde bulundurarak kadınların sosyal hayatta daha çok yer almasını ve ön planda gösterilmesini sağlayacak bir dernek olarak ortaya çıktı" sözlerini kullandı.

SİYASET CAMİASINDA TANINIYORUZ
GAGİKAD Başkanı Leylek, derneğin giderek daha da güçlendiğini ve siyaset dünyasında da bir ağırlığının oluşmaya başladığını belirtti. Başkan Leylek "Pek çok siyasi partiyle iletişim halinde kalarak fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle kadınların parti yönetimlerinde daha çok rol almasını ve parti üyelerinin yarı yarıya kadın olması gerektiğini belirttik. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş ile iletişime geçtik. Hepsi de bize geldi. Bu derneğimizin ve kadınların gücünü gösterir" ifadelerini kullandı. Derneklerine çok fazla başvuru olduğunu belirten Leylek, tüzüğe uymadığı için herkesi alamadığını, deerneğe kabul edilmenin en önemli şartlarından birinin kadının üzerine vergi levhası olması gerektiğini belirtti. Derneğe çok fazla başvuru olmasının sebebinin derneğin son dönemlerde kazandığı itibar olduğu belirtildi.