04 Mayıs 2024

'Dünya Bayrakları Kitabı' Okuyucu İle Buluştu

Gaziantep’li Yazar Sıdıka Nur Yılmaz’ın 2 yıllık bir çalışma sonrası hazırladığı ve ilk kitabı olan “Dünya bayrakları” isimli kitabı çıktı.

haber/Photo_1617819064565.jpg

Kitap, tüm Dünya Ülkelerinin Bayraklarının şekil, renk ve anlam bakımından eğlenceli olarak çocuklara onların dilinden anlatılması temeli üzerine oluşuyor.

Merak uyandıran bir kitap olan Dünya bayrakları isimli kitap içerik ve sayfa sayısı olarak ta göz doldururken çocuklar aynı zamanda ülkelerin başkent ve o ülkenin hangi kıtada olduğu gibi bilgilerini de öğreniyor.

İkinci Kitap Sağlık Konulu Olacak

Aynı zamanda Pandemi Döneminin Sağlık Kahramanları arasında olan  7 yıllık Hemşire Sıdıka Nur Yılmaz, bu nedenle ikinci kitabının konusunun ise Sağlık konulu olacağını söyledi. İlk kitabının konusunun Coğrafya olduğunu belirten Yılmaz, kitabı çıkarmanın temel amaçlarından birinin çocukların okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sunmak olduğunu ifade ederek, “ Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle her şey online olmaya başladı özellikle çocuklar okulların eğitime ara vermesi döneminde teknolojinin esiri oldular. Bu dönemde telefon ve Tabletler çocukların bütün zamanını geçirdiği yegane alışkanlıkları oldu. Çocuklara eğlenceli bir şekilde okuma alışkınlığı kazandırma açısından bu kitabın önem taşıdığını düşünüyorum. “ dedi.

İlk baskısı yapılan ve çocuk kitapları otoriteleri tarafından beğenilen “Dünya Bayrakları” kitabı aynı zamanda Türkiye,deki tüm Yayınevlerin de de yerini aldı.