28 Mart 2024

CHP'Lİ UÇAR: “VATANDAŞIMIZI ENKAZLA BAŞ BAŞA BIRAKMAYIN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Vatandaşın enflasyon karşısında belinin büküldüğüne dikkat çeken Uçar, “AKP’li belediyelere çağrımızdır; Vatandaşlarımızı yaratmış olduğunuz enkazla baş başa bırakmayın” dedi.

haber/Photo_1667559135500.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, “ENAG Ekim ayı itibariyle yıllık enflasyonu %184 olarak açıkladı. Vatandaş en temel besin maddelerine dahi erişemiyor. Domates, soğan, patates sofraların mecburiyeti olmuş. Vatandaş sabah kahvaltısında bir dilim peynir bir simit bulamıyor. TÜİK’e göre yıllık enflasyon %85,5 ENAG’a göre yıllık enflasyon %185,3. Türkiye, son 24 yılın en yüksek yıllık enflasyonunu yaşamaya devam ediyor. Ücretler eriyor, vatandaş enflasyon karşısında TÜİK eliyle bilerek ve isteyerek ezdiriliyor” dedi.

ZAM ŞAMPİYONU SEBZE

Uçar açıklamanın devamında, “TÜİK verilerine göre bile ekim ayının zam şampiyonu yüzde 26,23 ile sebze oldu. Onu yüzde 12,72 ile makarna çeşitleri. Bu iktidarın ekonomi politikaları vatandaşı kuru ekmek soğana mahkum etti. Vatandaş ucuz ekmek alabilmek için kuyruğa giriyor! Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerek göre Gıda Enflasyonu %114 Fiyatı en çok artan ürünler Kuru Soğan %346 Limon %306 Toz Şeker %248 Patates %208 Sivri Biber %183 Salatalık %177 Kuru Kayısı %167 Tavuk Eti %159 Mısırözü Yağı %159 Yoğurt %154. ” ifadelerine yer verdi.

İKTİDAR, BU İNTİHARLARIN SORUMLUSUDUR

“Gaziantep’te son bir haftada 3 vatandaşımız yaşamına son verdi. Aylardır ekonomik ve sosyal buhran konusunda yaptığımız uyarıları dikkate almayan iktidar, bu intiharların sorumlusudur” ifadelerini aktaran Uçar, Gaziantep Valisi Davut Gül ve kaymakamlara da açık çağrıda bulundu. Uçar, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Halkımız bu kriz ortamında kaderiyle baş başa bırakılmamalı! Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yaptığı sosyal yardımlar artırılmalıdır. AKP’nin yönettiği Gaziantep belediyeleri de bu durumda vatandaşı sahipsiz bırakmakla birlikte görmezlikten gelmesi de ayrıca bir acziyet göstergesidir. AKP’li belediyelere çağrımızdır; Vatandaşlarımızı yaratmış olduğunuz enkazla baş başa bırakmayın!”