19 Mayıs 2024

CHP KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar haftasonları yaptığı köy ziyaretlerine bu hafta Şehitkamil İlçesine Bağlı Küllü köyüyle devam etti. Her haftasonu köylerde çiftçi ve besicilerle bir araya gelen CHP İl Başkanı Uçar ziyaretleri ,sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla duyururken, tarımda artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek , yüksek maliyetler nedeniyle çiftçinin bu yıl ne gübre ne de tarım ilacı alabilecek gücü olmadığını söyledi.

haber/Photo_1646141487929.jpg

CHP İl Başkanı Uçar’ın paylaşımları şöyle; 

ARTAN GİRDİ MALİYETLERİ ÇİFTÇİ VE BESİCİNİN BELİNİ BÜKMÜŞ DURUMDA

“Haftasonu Şehitkamil İlçemize bağlı Küllü Köyünde çiftçilerimizle bir araya geldik. Mazot başta olmak üzere tarımda artan girdi maliyetleri çiftçilerimizin belini bükmüş durumda.

Çiftçilerimizden aldığımız bilgilere göre tarımda gübre ve ilaç zamanı geliyor. Ancak gübre ve ilaç fiyatları bir önceki yıla göre her bir kalemde 5 veya 6 kat artmış durumda. Artan maliyetleri karşılayacak gücü olmayan üretici bu yıl gübre ve ilaç kullanamayacak.

Çiftçilerin acil olarak desteklenmemesi halinde tarımda verim düşecek ve önümüzdeki aylarda temel gıda ürünlerinde olağanüstü bir fiyat artışı yaşanabilecek.

HÜKUMET ÇİFTÇİ VE BESİCİYİ ŞİMDİ DESTEKLEMEYECEKSE NE ZAMAN DESTEKLEYECEK?

Hükumet tarımda artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilerimizin şimdi yanında olmayacaksa ne zaman yanında olacak? Vatandaşımızın önümüzdeki aylarda ucuz ve sağlıklı gıdaya erişebilmesi için çiftçilerimizin desteklenmesi şart.”