20 Nisan 2024

CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI MEHMET NEŞET UÇAR’DAN OSMAN TOPRAK’A YANIT GECİKMEDİ; YÖNETEMİYORSUNUZ!

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın dün Büyükşehir Belediye Meclisinde söylediği konut fiyatlarının yüksekliğinin arsa maliyetlerinin yüksek oluşuna dayandırdığı sözlerine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla yanıt verdi.

haber/Photo_1634047805949.jpg

CHP İL BAŞKANI UÇAR;

“ Toprak örtülü bir itirafta bulunmuştur.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak dün yapılan Meclis toplantısında Gaziantep'te konut fiyatlarının yüksek olma nedenini arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlayarak örtülü bir itirafta bulunmuş.

“Arsa fiyatlarını sizin yaratamadığınız arz belirliyor”

Arz ve talep bir mal veya hizmetin fiyatını belirleyen 2 temel değişkendendir. Gaziantep nüfusu göç ve bilhassa mülteci akını nedeniyle her geçen gün artıyor. Bu nedenle konut talebi de doğru orantılı olarak artıyor.

Bu talep karşısında zaruri olan arzı yaratacak olan ise Sayın Osman Toprak'ın başkan vekilliğini yapaMAdığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi...

“Yönetemiyorsunuz”

Osman Toprak'ın konut fiyatları hakkındaki sözleri Gaziantep'i YÖNETEMEDİKLERİNİN itirafıdır. Arsa rantı üzerine kurduğunuz 'Gönül Belediyeciliğiniz' Gaziantep'te arsa fiyatlarının tavan yapmasına neden olmuştur.

“Altyapı Çalışmaları Yetersiz”

Yıllar önce imar planı yapılmasına rağmen altyapı çalışmalarına hiç başlanmaması veya çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle arsa fiyatları tavan yapmıştır. Öyle ki Gaziantepliler maalesef en büyük yatırımı arsa olarak görmektedir.

“Arsa Fiyatlarını Siz Uçurdunuz”

Parselasyon yapılırken vatandaşın arsasının yüzde altmışını zorunlu bağışla almanız arsa fiyatlarını tavana çıkarmıştır. Kanuna göre sosyal donatı alanı olarak planlayıp zorla bağışa tabii tuttuğunuz  arsaların imarını konut ve ticari alana çevirip ihale yoluyla yandaş müteahhitlere satarak arsa fiyatlarını siz uçurdunuz.

“Sorumlusu Rant Belediyeciliğinizdir”

Bugün Gaziantep'te emekli bir vatandaş emekli ikramiyesiyle değil ev almak evin peşinatını dahi ödeyemiyorsa sorumlusu sizsiniz, sorumlusu RANT BELEDİYECİLİĞİNİZDİR!