04 Mayıs 2024

Bu Habere Dikkat..!

haber/Photo_1558644339537.jpg

Gaziantep Sokak Canları adı altında toplanan birçok genç yaptıkları çalışmalar ile büyük alkış topluyor. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) ile sokakta yaşayan hayvanları düzenli olarak besleyen ve yaralı olan hayvanların adeta imdadına yetişen yaklaşık 40 kişilik ekip gece gündüz demeden çalışıyor. 

Birsen Batar ve Ömer Sezgin, tarafından kısa süre önce sosyal medya üzerinden kurulan Sokak Canları, başarılı çalışmalara imza atıyor. Cahide'nin deneyimli ve uzman kadrosuyla hareket ederek Sokak hayvanlarına yardımcı olan gençler hayvanseverlerden de tam not alıyor. 

GENÇLERİN SESİNE KULAK VERİN

Sokak Canları Kurucuları Birsen Batar ve Ömer Sezgin, gazetemize yaptıkları ortak açıklamada Gaziantepli vatandaşların sokak hayvanlarına yeteri kadar duyarlı yaklaşmadıklarını söyledi. İnsanların hayvanlara karşı çok duyarsız olduklarından bahseden gençler, çoğu kişinin ise vicdanlarını rahatlatmak adına kendilerinin vicdanları ile oynadıklarından yakındılar.

BELEDİYEDEN DESTEK BEKLİYORLAR

Özellikle Büyükşehir Belediyesinden destek beklediklerini belirten Batar ve Sezgin, sözlerini şu cümleler ile sürdürdüler. "Biz ilk olarak bu oluşumu sosyal medya üzerinden başlattık. Kısa sürede birçok arkadaşımız bize katıldı ve başarılı işler yapmaya başladık. 2 kişi olarak çıktığımız yolda şu an 40 kişilik bir ekip haline geldik. Sokak Hayvanları konusunda son derece titiz çalışmalar yapan CAHİDE'ye katılarak onlarla hareket etmeye başladık. Şehir merkezinde kedilere bakıyoruz yine bunun yanında organize sanayi bölgesindeki başı boş köpekleri düzenli olarak besliyor, hasta ve yaralı olanları kendi imkânlarımız doğrultusunda tedavi ediyoruz. Yine bakımını ve tedavisini üstlendiğimiz hayvanlarımızı sahiplendirme yapıyoruz. Hedefimiz gönüllü arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sağlayarak daha büyük bir aile oluşturmak. Ayrıca belediyemizinde bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı olmasını ve el uzatmasını bekliyoruz" dediler. 

BU VAKALAR TÜYLER ÜRPERTİCİ

CAHİDE'nin deneyimli ve uzman veteriner hekimi Esra Taşkın'da çarpıcı açıklamalarda bulunan bir başka isim oldu. Gaziantep'te sokak hayvanlarının adeta ölüme terk edildiğini kaydeden Taşkın, son derece üzücü açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti; " Ne yazık ki Gaziantep'te sokak hayvanları özellikle trafik kazalarında ölüme terk ediliyor. Bunun ötesinde ne yazık ki çok daha ciddi vakalar ile karşı karşıya geliyoruz. Bunların en başını ise özellikle köpeklerde bıçaklanma, kulaklarının kesilmesi ve gözlerinin oyulması gibi canice ve insanlık dışı vakalar oluşturuyor.

Biz bu şekilde bulduğumuz veya derneğimize  ulaştırılan hayvanlarımızı en iyi şekilde tedavi etmeye ve onların yaşama haklarının devam etmesi için elimizden gelenin çok daha fazlasını yapıyoruz. İnsanlarımızın sokak hayvanları konusunda daha fazla bilgi sahibi olması gerektiği inancındayım. Bu konuda çeşitli panellerin sürekli olarak düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Özel Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP