20 Nisan 2024

Beyaz Kâbus Geri Dönüyor...

Gaziantep’te Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve bir hafta süreyle kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklık devam eden günlerde eksi derecelerde seyredecek. Gaziantep Valisi Davut Gül, soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerektiği belirterek, “Kar lastiği ya da zinciri takılı olmayan araçların trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecektir” dedi.

haber/Photo_1642719032515.jpg

VALİ GÜL, VATANDAŞLARI TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

Meteorolojik tahminlere göre, Gaziantep’te sıcaklıklar Cuma günü akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek ve Cumartesi günü kar yağışı başlayacak. İl genelinde etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edeceği ve hava sıcaklarının -8 dereceye kadar düşeceği ön görülüyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazianteplilere soğuk hava ve yoğun kar yağışı uyarısında bulunarak, “Sevgili hemşehrilerim, 22 Ocak cumartesiden itibaren, bir hafta boyunca Gaziantep’e yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar lastiği ya da zinciri takılı olmayan araçların trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Tatile gidecek kişiler, yol ve hava durumunu takip etsin lütfen” ifadelerini kullandı.