06 Mayıs 2024

Başkanlardan 25 Aralık Mesajı...

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan mesaj yayımladılar.

haber/Photo_1640255129338.jpg

Cengiz Şimşek

"Gaziantep öncü rolünü devam ettiriyor"

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, dönemin en modern silahlarına sahip olan Fransız ordusunu 11 ay boyunca kente sokmayan Anteplilerin, emperyalist güçlerin tüm planlarını bozduğunu belirterek, "Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını coşku ve gururla kutluyoruz. Anteplilerin canları pahasına yazdıkları kahramanlık destanı emperyalist güçlerin tüm Anadolu'yu işgal etme planlarını bozmuştur. Antep böylece, kurtuluş meşalesini yakan ilk kentlerden biri olmuş ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında öncü bir rol üstlenmiştir" diye konuştu. 

Mahsum Altunkaya

"100 Yıllık Gururumuz"

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladıklarını belirten Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya, "100. yılını kutladığımız Antep Savunması, yüreği  vatan, bayrak ve ezan sevgisi ile dolu bir milletin her türlü yokluğa rağmen imkânsızmış gibi görünen başarılara imza attığı büyük bir kahramanlık destanıdır" dedi.

Ahmet Kaplan 

"Gaziantep Övünç Kaynağı"

Anteplilerin 100 yıl önce her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen, kendilerinden kat kat üstün olan Fransızlara karşı gerçekleştirdiği destansı mücadelenin yıldönümünü coşku ve sevinçle kutladıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, "11 Ay boyunca Fransızlara karşı büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Antepliler, düşmanın Anadolu'yu işgal ederek, vatanımızı ve hürriyetimizi elimizden almak istemesine en büyük engellerden birisi olmuşlardır. 100 yıl önce atalarımızın canları ve kanları ile yazdığı bu direniş destanı bu topraklarda yaşayan herkes için büyük bir övünç kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Haber Merkezi