06 Mayıs 2024

24 Temmuz Basın Bayramı

haber/FB_IMG_1563997241902.jpg

24 Temmuz 1908. Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı."

Basın denince, gazeteler, televizyonlar, radyolar, dergiler ve yazılı haber bültenleri aklımıza gelir değil mi? Gazeteciler olmasaydı Edirne’deki veya Kars’taki bir olaydan nasıl haberimiz olabilirdi?

Ülkemizden binlerce kilometre uzakta olan Avustralya’daki veya Almanya’daki bir olaydan hiç haberdar olabilir miydik? Veya şehrimizde olan bitenleri belediyelerin çalışmalarını halka nasıl duyurula bilirdi .

Her yıl olduğu gibi göstermelik toplantılar, kahvaltılar, yemekler düzenlenecek ve basın çalışanlarına takvim, kâğıt, kalem gibi BOŞ ŞEYLER verilecek. Çalışan arkadaşlarımızın sorunlarına değinip çözüm arayışında bulunulması gerekirken bu basın bayramı da arada kaynayıp gidecek. 

Fakat bu olmayacak. 

Çalışanın sıkıntısı gündeme gelmeyecek çalışma şartlarındaki zorluklar anlatılmayacak her türlü tehlikenin ortasını gözünü kırpmadan kendini siper eden arkadaşlarımız vatandaşın daha iyi bir haber ala bilmesini sağladığı için yeri geldiğinde dayak yediği görüşülmeyecek her geçen gün çığ gibi büyüyen basın ordusuna düzenleme gelmeyecek. Gazeteler siyah Beyaz çıkıyor uzun zamandır.Bunun yanında bir çok tv kapanma noktasında ve elaman çıkarmakta yani basının sorunu çok büyük  …