11 Mayıs 2024

1 Temmuz'dan İtibaren Bu Yasaklar Kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında uzun bir aranın ardından ilk kez yüz yüze kabine toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, sinema ve tiyatroların 1 Temmuz'dan sonra açılacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca, 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10:00 ile 20:00 arasında dışarı çıkabileceğini belirtirken, 18 yaş ve altına uygulanan tedbirlerin ise aile kontrolünde olmak şartıyla kaldırıldığını ifade etti.

haber/Photo_1591731725510.jpg

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

*Şairi azalan bir millet, kalbi ve damarları kuruyan bir insan gibidir. Bir süre sonra yok oluşu, kaçınılmazdır. Medeniyetimizin sembolleri olan değerlerimize iyi sahip çıkarken, yeni değerler çıkarmanın da çabası içinde olmalıyız. Milletimize bırakacağımız en büyük miras bu olacaktır.

“YENİ NORMALİN DEVAM EDECEĞİNE KENDİMİZİ ALIŞTIRMALIYIZ”

Uzun bir aradan sonra, yüz yüze gerçekleştirdiğimiz kabine toplantımız az önce sona erdi. Toplantımızda normalleşme takvimi çerçevesinde attığımız adımların değerlendirmesini yaptık.Salgın dönemini özellikle Avrupa ile kıyaslandığında en az kısıtlama, can kaybı ve ekonomik sıkıntılarla atlattığımız bir gerçektir. Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.