29 Nisan 2024

Mustafa Öztürk / İkidir Aynı

Gaziantep FK ligdeki istikrarsızlığını ve karın sancısı futbol tarzını aynı akıl ve zihniyetle devam ettiriyor. Şaşırmamak ve çatlamamak elde değil. Ligde küme düşme adayları arasında ilk sırada olan Pendikspor’a karşı hem de kendi evinde puan kaybet.

haber/Photo_1704629962582_4.jpg

Karşılaşmanın 75 dakikası ile 80’nci dakikası arasında bir takım nasıl 2 gol yer bunun izahı kimdedir? Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica’ya sormak lazım. Hem Adana Demirspor maçında hem de Pendik maçında rakip takımlara nasıl umut oldun? Üst üste maçlar kazanırken gelecek sezonun palanlarını konuşuyordun şimdi ise yarını düşünemiyorsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum diyorsun. Geldiğimden buyana 20 puan topladım diyorsun. Evet topladın. Ama sen gelmeseydin bu takım 0 puanda da kalmazdı. Belki senin yârine gelecek teknik direktör 30 puan toplayacaktı. Belki de daha az bunun garantisini kimse veremez. Senin de savunman bu olamaz.

Şimdi devre arası geliyor ve transfer perdesi açılıyor. Kent, Umut Bozok ve İvan Gomez gibi isimler konuşuluyor. Bu isimlerin hepsi de iyi oyuncular. Ancak bence Sumudica yine kendi tanıdığı isimleri getirecektir. Sonuçta getirdiği isimler tutuyor. Bu ligde bu oyun şablonu ile adeta göz kamaştırıyorlar. Yaşlarının ne olduğu da önemli değil. Umarım biran önce bu bıçak sırtı sıralamadan kurtuluruz. Herkes aklını başına alır. Bu takımın küme düşmesi demek şehrin küme düşmesi demek. Tüm bunları unutmayalım. Bu işin sportif boyutu olduğu kadar ekonomik boyutları da var.

Şimdi önümüzde Hatay maçı var. Şu an lig sıralamasında rakibimiz. İki deprem bölgesi takımının mücadelesinde kazanan dostluk olsun. İki de şehir yaralarını sporla sarıyor. Tabi ki kalbimiz Gaziantep FK’dan yana biran önce bu maçı kazanıp kendimize gelmemiz gerekiyor.