19 Nisan 2024

Memur Sen'den Engelliler Haftası Mesajı

Memur-Sen Gaziantep Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız, engellilerin yaşam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

haber/Photo_1683729273466_1.jpg

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yapan Yıldız, engelli olmanın hiç kimsenin tercihi olmadığını söyledi.

Yıldız, “Engelliler Haftası”nın bir kutlama olmadığını, farkındalık oluşturma günleri olduğunu ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Engellilerimizin hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bu hafta oldukça önemlidir.” dedi.

Engellilerin çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer aldığına dikkat çeken Yıldız, sorunların çözümü kadar engelliliği ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmasının önemli olduğunu ve bu konuda devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Yıldız, engellilerin daha rahat ve daha kaliteli eğitim almalarının olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Eğitim kurumlarının engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi, çalışan engellilerimizin yaşadığı sorunların takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kullanacakları materyallerin temini konusunda üzerimize düşeni yapmanın çabası içerisindeyiz. Engellilerin kamusal hayatın her alanına tam ve bağımsız kişiler olarak katılımı, çalışma alanında fırsat eşitliğinin sağlanması, kişisel gelişim imkânlarından istifade edebilmeleri, eğitim-öğretim hizmetlerine erişimlerinin kalıcı olarak temini, yapılan düzenlemelerin engelli vatandaşlarımız da düşünülerek planlanması ve uygulanması, engellilerini dört duvar arasına kapatmayan, sosyal alanda imkân ve kamusal alanda istihdam oluşturan bir Türkiye ve dünya için herkes duyarlı olmalı ve elinden geleni yapmalıdır.”