14 Mayıs 2024

KUYUCU KÖY KÖY GEZİYOR...

Gelecek Partisi il başkanı Orhan KUYUCU ve yönetimi köy köy geziyor. Araban, Yavuzeli ziraat odalarını ziyaret ederek bilgi alan KUYUCU çiftçileri ziyaret etti dinledi.

haber/Photo_1664801529369.jpg

Milli ekonominin temelli ziraattır diyen KUYUCU, çiftçiler girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, gübre, mazot, elektrik giderlerinin çok yüksek olduğunu bundan dolayı çiftçilerin arazilerinin tamamını ekemediğini ve bundan dolayı ürün azlığı olduğunu böyle olunca fiyatlar yükseliyor.

 Geçen yıl 3 ile 5 lira arasında olan biber fiyatları bu yıl 10 ile 15 lira arasında nedeni elektrik, gübre ve işçilik çok yüksek olduğu için ekilen arazi azaldı. Tarım, insanın yaşamının sürdürebilmesi için temel ihtiyaçtır. Tarımda dışa bağımlı kalınamaz diyen KUYUCU örneğin Ukrayna savaşını gördük. Biz tarım ülkesiyiz kendi tahılımızı çok rahat karşılamalıyız. 

 “Tarım temel bir ulusal refah kaynağıdır.” 

Hayvancılık bitme noktasında diyen KUYUCU besi çiftliklerini gezdiğini ve birçoğunun boş olduğunu belirten KUYUCU yem maliyetleri çok yüksek hayvancılık ivedilikle desteklenmeli girdi maliyetleri kesim fiyatlarının çok üstünde olduğunu dile getirdi.

Çözüm olarak KUYUCU çiftçiler tarımsal faaliyetlerde kullanmak üzere KDV ve ÖTV siz yakıt verilmesi tarımsal sulamada ve hayvancılıkta elektriğe indirim yapılması hayvan varlığına göre yemde çuval başına destekleme yapılması. Bizim iktidarda bu sistemi uygulayacağız dedi