06 Mayıs 2024

Kemal Kılıçdaroğlu; "Önüne Gelen Müteahhit Oluyor"

Depremin vurduğu Gaziantep'te, Millet Buluşması'nda konuşan CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketi nedeniyle 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek sağlam binalar için altyapı oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. "Önüne gelen müteahhit oluyor" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bunun kurallarını belirleyeceğiz. Her önüne gelen müteahhit olamayacak" dedi.

haber/Photo_1679409583300.jpg

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı kentlerden Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 'Millet Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, deprem felaketinde resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıçroğlu, "Başka yerlerde de deprem oluyor ama 50 bin kişi ölmüyor. Binaların sağlam olması lazım, altyapının oluşturulması lazım" diye konuştu.

Müteahhitliği kurala bağlayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, "Önüne gelen müteahhit oluyor. Bunun kurallarını belirleyeceğiz. Her önüne gelen müteahhitlik mi yapar? Depreme dayanıklı, yaşanabilir olması lazım. Müteahhitler için sosyal sigorta getireceğiz. Her binanın bir kimliği olacak" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde yıkılan konutlara değinen Kılıçdaroğlu, yıkılan tüm binaların yeniden inşa edileceğini ve depremzedelerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben Nurdağı'ndan bütün depremzede kardeşlerime söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılacak, 5 kuruş alınmayacak" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca deprem bölgesindeki çiftçinin, esnafın; kooparatif ve bankalara olan kredi ve faiz borçlarının silineceğini kaydetti.