28 Mart 2024

İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk'ten, Öğretmenler Günü Mesajı

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, eğitime önem vermeyen toplumların hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

haber/Photo_1637656453051.jpg

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, daha iyi bir gelecek için eğitimin önemine dikkat çekçi.  Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…" şeklindeki sözlerinin öğretmenlerin önemini ortaya koyduğunu belirten Başkan Çeliktürk, şöyle devam etti:

"Öğretmenlik mesleğinin diğer meslek dallarından farklı bir yönü vardır. Çünkü öğretmenler kişileri eğitir, onlara doğru bilgiyi, beraber yaşamayı, sorgulamayı daha doğrusu hayatı öğretir. Yani geleceğimizi şekillendirir. Bu nedenle de eğer daha iyi bir geleceğe sahip olmak istiyorsak eğitime yatırım yapmalı, öğretmenlerimize daha fazla değer vermeliyiz. Eğitim sorununu çözmeden müreffeh bir hayat yaşamanın mümkün olmadığını bilmemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."