29 Mart 2024

Hastanelerde Grip Alarmı..!

Kış aylarının girmesiyle birlikte Gaziantep’te adeta grip salgınının virüse dayalı hastalık artması üzerine Gaziantep'te hastanelerin acilleri dolup taşıyor...Vatandaşların çoğu tedavi olamadan acillerden dönüyor.

haber/Photo_1673786154352.jpg

Kış aylarının girmesiyle birlikte Gaziantep’te adeta grip salgınının virüse dayalı hastalık artması üzerine Gaziantep’teki özel ve kamu kurumu hastanelerinin yanı sıra tüm hastanelerin acillerine günlük ortalama 25 bin hasta başvururken, bunun yanı sıra daha önce 2 bine yakın olan Çocuk hastanesindeki acil başvuruları da biranda günlük 5 binlere fırladığı öğrenildi.

Genellikle hastalığın okullarda kaloriferlerin bir coğunun yanmamasından kaynaklandığı ve bundan dolayı da soğuk algınlığının hızlı bir şekilde bulaşması nedeniyle Gaziantep’te acillerde adeta kıyamet koptuğu ileri sürüldü. Gaziantep’teki çocuk hastalıkları ve enfeksiyon doktorları sürekli olarak çocukların gribe karşı korunması için dikkatli olmaları gerektiği söylenmesine rağmen çocuklar hastalığı okuldan alarak aileye taşıdığı da ifade edildi.

Kaynak:olaymedya.com