24 Nisan 2024

Gol Kralı Tanju'nun Ayakkabısı Sergide

Avrupa Gol Kralı, Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Samsun Gazetesi spor yorumcusu Tanju Çolak'ın “Altın Ayakkabı”sı 'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi'nde yer aldı. Çolak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım gibi bir çok isim ile altın ayakkabıların yanında sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

haber/Photo_1667490433321.jpg

GÖRKEMLİ AÇILIŞ 

Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi futbolda da uzun ve renkli bir geçmişe sahip olduğunu çeşitli materyallerle ortaya koyan 'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi', Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, futbol kulüplerinin başkanları, spor tarihinde önemli başarılara imza atmış yıldız futbolcular, teknik adamlar, Türkiye de adından söz ettiren hakemlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

HATIRA FOTOĞRAFI 

Sergide ise, 1987-1988 sezonunda 39 golle bir sezonda en fazla gol atan futbolcu olan Avrupa Gol Kralı, “Altın Ayakkabı” sahibi, Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Samsun Gazetesi spor yorumcusu Tanju Çolak'ın France Football Dergisi tarafından verilen 'Altın Ayakkabı'sı da sergide yer aldı.

Cumhurbaşkanlığının daveti ile Külliye'deki sergiye katılan Çolak, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım gibi bir çok isim ile altın ayakkabıların yanında sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynak: Esra VURAL