29 Mart 2024

GAZİANTEP ASKF’DEN KADIN TARAFTARLARA ZİYARET

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Abdulkadir Gözegir, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğini ziyaret etti.

haber/Photo_1641492668510.jpg

Gaziantep ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, Başkan yardımcısı Yakup Özdil, Şahinbey Belediye Meclis üyesi, Spor Komisyon Bsk. ASKF Başkan yardımcısı Halil Uğur, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karabaş, Genel Sekreter Güngör Sönmez, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğini 2.Olağan Genel Kurulu sonrası seçilen yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gaziantep ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir, Gaziantep’te kadınların bir taraftar derneği çatısı altında birliktelik oluşturarak spor müsabakalarında vermiş olduğu desteğin şehir için çok önemli olduğunu vurgulayarak Dernek Başkanı Mezine Sırakaya ve dernek yönetimine katkılarından dolayı teşekkür etti. Gözegir; “spor müsabakalarında daha çok kadın ve ailenin yer alması tribünlere elbette ki pozitif bir etki yaratacaktır. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak kadınlarımızın sadece tribünde değil sporun da içerisinde olması için her türlü desteği ve imkanı sağlıyoruz. Gaziantep’te böyle bir derneğin kurulması ve kadınlarımızın bu dernek çatısı altında birleşerek çeşitli faaliyetler icra etmesi ve spora desteği Gaziantep ve Türkiye için çok önemli. Bize düşen tüm şehir olarak kadın taraftarlarımıza daha çok destek olup sahip çıkmaktır. Biz de ASKF yönetimi olarak Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğine destek olmak ve tribünlerde aile kültürünü ön plana çıkarmak adına en yakın zamanda ailelerimizle birlikte Gaziantep Basketbol müsabakasında kadın taraftarlarımıza eşlik edeceğiz.

KADIN TARAFTARLARA ÜCRETSİZ MAÇ BİLETİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in Gaziantep FK maçları için kadın taraftarlara ücretsiz bilet sözü kadınlarımız için önemli bir destek. Gaziantep Büyükşehir Belediyemize de desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. 

DAHA ÇOK KADIN VE AİLEYİ TRİBÜNDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine Sırakaya ise Gaziantep ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm çabalarının daha çok kadın ve aileyi tribünlere çekmek olduğunu söyledi. Sırakaya, şunları söyledi:

“Biz 5 kişiyle çıktığımız yolda bugün 172 kişi olduk. Ev kadınından, iş kadınına, öğrencisinden öğretmenine kadar kadınlardan oluşan taraftar grubumuz var. Gaziantepli ve Gaziantep’te yaşayan kadınlardan derneğimize çok yoğun bir ilgi var. Derneğimizin kuruluşundan itibaren uzun bir yol kat ettik. Yağmur, çamur demeden kadınlar olarak takımlarımıza her türlü desteği verdik. Biz gönüllülük esasına dayalı ve büyük bir aşkla bu yolda yürüyoruz. Amacımız kaliteli, bilinçli taraftarlar oluşturarak şehrimizin spora bakış açısını değiştirmek. Maçlara gitmeyi, tribünlerde olmayı alışkanlık haline getirebilirsek başarılı ve kalıcı çalışmalar yapmış oluruz. 

Tüm çabamız bu yönde. Ben tüm kadınlarımızı tribünlere davet etmek istiyorum. Eşleriyle, çocuklarıyla tribünlere gelen beyefendilerin çoğalmasını istiyoruz. Sağ olsun kulüplerimiz bilet konusunda bugüne kadar bizi hep desteklediler. Kadınlarımıza tribünlerde en güzel yerleri vererek hep destek oldular. Ben Kulüplerimize destekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ben inanıyorum ki kadın taraftar sayımız çok daha yüksek rakamlara ulaşacak. Tabi ki bu sadece bizim çalışmalarımızla olacak bir şey olmayıp, şehir olarak tüm yetkililerin taşın altına elini koymasıyla olacaktır.