29 Mart 2024

Ertuğrul Kaya: "Hukuksuzluklara, Kabadayılıklara Geçit Vermeyeceğiz"

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

haber/Photo_1655805550775.jpg

İl binasında saldırıya ilişkin konuşan Kaya, “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan genel merkezimizde konuya ilişkin değerlendirmelerini basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştılar. Milletvekilimiz ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Mustafa Yeneroğlu’na yapılan çirkin saldırılara Türkiye’nin 81 ilinde güçlü bir şekilde itiraz ediyoruz.” Dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün polisin tavrına karşı yaptığı açıklamayı, haksızlığı, kabadayılığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin olarak gördüklerini belirten Kaya, “Şunu özenle belirtmek gerekir ki; muhatabımız zor şartlarda canını dişine takarak güvenliğimizi sağlayan emniyet personeli değil, polis teşkilatımızı siyasete alet edenlerdir.” Diye konuştu.

Milletvekili Yeneroğlu’na parmak sallayanların arkasında kimlerin olduğunun ayan beyan ortada olduğuna vurgu yapan Kaya, “Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımıza, Milletvekilimize, Yol Arkadaşımıza yapılan saldırılar karşısında asla susmayacağız.” Diyerek kararlılık mesajı verdi.

Hukuka ve kanuna uygun davranan, zor şartlarda çalışan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkürlerini bildirdiklerini ifade eden Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk tanımazların devlet katında görev yapacağı yer olmadığını biliyoruz. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın vurguladığı gibi önümüzdeki ilk seçimde hukuk namına, adalet namına ve demokrasi namına büyük bir zafer elde edeceğiz. Bizler DEVA Partisi Gaziantep İl Teşkilatı olarak kararlıyız. Hukuksuzluklara, kabadayılıklara geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizi, ülkemizde tam demokrasiyi inşa edene dek sürdüreceğiz.”