27 Nisan 2024

DR. ÜMİT MUTLU TİRYAKİ; "GAZİANTEP'TE VAKA SAYISI YOK SEVİYESİNE İNDİ"

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, koronavirüs vakalarında ciddi bir iyileşmenin olduğunu söyledi.

haber/Photo_1654420031031.jpg
Gazetemiz muhabirlerinden Ökkeş İşçi'ye konu hakkında sevindirici açıklamalarda bulunan Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep'te korona ile ilgili ciddi bir düşüş yaşandığını ve 9 ilçenin 6'sında vaka sayısının sıfır olduğunu söyledi. 
"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREK"
Salgının tamamen kontrol altına alındığını açıklayan Tiryaki, "Sürekli kontrol altında gidiyoruz. Salgının yoğun olduğu dönemlerde Gaziantep olarak bizde ciddi artışlar yaşadık. Biz göreve geldikten sonra Gaziantep sadece birkez pik seviyesini gördü. Ancak daha sonra ciddi bir vaka artışımız olmadı. Şu anda pandemi koşullarında ciddi bir rahatlama var. Ancak tedbiri elden asla  bırakmamamız gerekiyor. Ve yine aşılarımızı da eksiksiz olarak yaptırmanız çok önemli"şekilde konuştu. 
RİSK GRUPLARINDA TEHLİKE DEVAM EDİYOR
"Kronik rahatsızlığı bulunanlar için risk devam ediyor"
Salgının en rahat dönemini yaşadıklarını söyleyen Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, bu rahatlığa rağmen kronik rahatsızlığı bulunanlar için riskin devam ettiğini aktararak, "Rahat durumdayız ama hala devam eden bir süreç var. Son dönemlerde hastalık biraz daha rahat geçiriliyor ama risk gruplarında tehlike hala devam ediyor. Özellikle kronik hastalığı bulunanlar, belli yaşın üzerinde olanlar ve özellikle aşı yaptırmamış gruplarda koronavirüse yakalananlar hala bazı sıkıntılar yaşayabiliyor. Ama bu durum ilk zamanlara göre kıyas yaptığımız zaman çok çok daha iyi bir vaziyette” şeklinde konuştu.        
Kaynak: Zafer Gazetesi