26 Nisan 2024

Mahkeme Kararına Neden Uyulmuyor

haber/Photo_1562837476691.jpg

Gaziantep’te, 2016 Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temizlik şefi olarak görev yapan Ayyuş Aktaş, raporlu olduğu tarihte tutanak tutularak işten atıldığını iddia ederek, mahkemece işe iade kararının çıkmasına rağmen, kendisinin işe iadesinin başhekimlikçe gerçekleştirilmediğini öne sürdü.

Ayyuş Aktaş, kendisine yapılan bu uygulamanın yasal olmadığını iddia ederek, “2016 yılından beri Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde temizlik şefi olarak görev yapıyordum. Raporlu olduğum tarihte hakkımda iş elbisesi bahane edilerek, hakkımda 12 ayrı tutanak tutularak işten atıldım. Elimde raporum olduğu halde işten atılmama bir anlam veremedim. Daha sonra ben gittim, hakkımı hukuki yollarda aradım. Gaziantep 3. İş Mahkemesi’ne işe iademle ilgili açtığım davayı 08.10.2018 tarihinde kazandım ve mahkeme bana gerekçeli karar olarak işe iademin yapılması yönünde karar verdi. Ben bu kararla birlikte hastane yönetimine gittiğimde, beni kapıdan geri çevirdiler ve işe iadem gerçekleşmedi. İşe iademi kabul etmeyen de Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya. Mahkemenin bu kararını hiçe saydı ve benim işe iademi yapmadı. Ben şu anda çok mağdur durumdayım, bakmakta yükümlü olduğum şeker ve tansiyon hastası yaşlı annem var. Devlet büyüklerimizden ve yetkilerinden benim işe iademle ilgili bana yardımcı olmalarını istiyorum. Konuyu, Cumhurbaşkanlığı’na kadar taşıyarak hakkımı sonuna kadar arayacağım” şeklinde konuştu.

SİYASİ ÇEKİŞMENİN KURBANI OLDUM

Ayyuş Aktaş, ayrıca kendisinin bu başına gelenlerin nedeninin ise siyasi çekişmeden dolayı olduğunu iddia etti.

BAŞHEKİM ÖZKAYA’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya’nın ilk önce hastaneden uzaklaştırılan ve daha sonra da mahkeme kararıyla göreve iadesi yapılan personeli göreve almamasının nedeni açıklanmazken, bu konuda ise açıklama yapması bekleniyor. Kanunen göreve iadesi olan kişinin neden tekrar göreve başlatmaması ise merak konusu oldu. Bu arada, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya’nın, Ayyuş Aktaş’ın iddiasına göre, “Ben çıkardığım kişiyi tekrar işe almam, bu kararı da tanımam dediği iddia edildi.

Kaynak: www.gazianteppostasi.com