26 Nisan 2024

Hasip Ağa'ya Coşkulu Karşılama

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kanaat önderlerinden Hasip Şahin'in Nizip Adliyesinde devam eden davasına yoğun bir katılım gerçekleşti. Sevenlerinin duaları ile mahkemeye çıkan Şahin'in kararı hakim tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

haber/Photo_1614188310221.jpg

Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıkan Hasip Şahin'in duruşmasında. Avukatlar Orkun Duran, Ali Sümbül, Ali Pelin, Batuhan Dönmez, Ahmet Ekici ve Samet Kınalı'da hazır bulundu. Çevre illerdeki aşiret liderlerinin ve uç beyleri dernek başkanlarının da katıldığı mahkeme ise hakim tarafından ileri bir tarihe erteledi.

Coşkulu bir kalabalık tarafından adliyeden ayrılan Hasip Şahin, daha sonra Yağmuralan Köyünde ki evine gelerek dostlarına kendisini yalnız bırakamadıkları için teşekkür etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kanaat lideri Şahin,  yaptığı konuşmasında ise şu cümlelere yer verdi; "Kürt ne kadar Kürt ise bende o kadar Kürt ;Türk ne kadar Türk ise ,bende o kadar Türküm. Kürt kardeşlerimiz vücudumuzun birer organıdır. Birbirimizden asla vazgeçemeyiz. Bin yıldır aynı topraklarda yaşıyoruz bizi bölmek isteyen siyonistler kahrolsun" dedi.

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP